De Red Bull Flick-competitie keert terug in 2022

CS:GO |

Na drie succesvolle edities heeft Red Bull de terugkeer aangekondigd van zijn 2v2 CS:GO-toernooi Red Bull Flick. Deelnemers van over de hele wereld krijgen de kans om zich te kwalificeren voor de grote finale, die van 16 tot 20 november 2022 in Kopenhagen wordt gehouden.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een origineel format op exclusieve maps

Red Bull wil een toernooi zonder gelijke creëren en heeft veel moeite gedaan om een speciaal evenement op te zetten. Het toernooi wordt gespeeld met een origineel speltype en op exclusieve maps. Elke kaart heeft drie veroveringspunten, en elk team heeft 100 tickets. Die zullen in de loop van de tijd en bij elke terugkeer van een speler afgenomen worden van het team.

© Red Bull

De enige manier om dat te stoppen? Domineer het veroveringspunt, wiens plaats elke 60 seconden willekeurig zal veranderen tussen de drie locaties. Het team waarvan de ticket-teller op nul valt, verliest de ronde. Teams zullen de maps dus door en door moeten kennen om de controle over de wedstrijd te behouden.

Zoals we al zeiden, zal de wedstrijd plaatsvinden op maps die exclusief voor het evenement zijn ontworpen.

Hoe deelnemen?

Vanwege het 2v2 format van het toernooi, zul je eerst de juiste partner moeten vinden. Daarna kan je je inschrijven voor een van de twee resterende Europese kwalificatiewedstrijden. Deze zullen doorgaan op 11 september en 10 oktober. In ons land zijn ook twee nationale kwalificatiewedstrijden gepland: op dinsdag 26 april en woensdag 4 mei (aanvang 19u). En vergeet niet dat onze nationale finale zal plaatsvinden in een prestigieuze locatie. Die wordt gelijktijdig met de Major PGL georganiseerd in het Sportpaleis in Antwerpen op 21 mei.

© Red Bull

De teams die zich via deze nationale en internationale evenementen kwalificeren, worden door Red Bull uitgenodigd om van 16 tot 20 november naar Kopenhagen te komen voor het hoofdevenement, waarvoor alle kosten worden betaald. Daar zullen ze deelnemen aan een laatste kwalificatieronde, die slechts zes teams zullen overleven. Dan begint het echte toernooi pas. Deze zes teams worden namelijk vergezeld door 10 professionele duo’s die uitgenodigd werden voor het evenement. Zij zullen strijden om het leeuwendeel van de prijzenpot van 50 000 dollar.

Je inschrijven is heel eenvoudig. Surf gewoon naar de website van het evenement!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top