Proximus ePro League: de laatste speeldag wordt beslissend

Nieuws | De zestiende dag van het reguliere seizoen heeft niet veel antwoorden opgeleverd voor de spelers die nog in de running zijn voor de laatste play-off tickets. Terwijl de beste zes ploegen nu zeker zijn van een plaats in de eindronde van de competitie, zullen de laatste twee slots pas aan het eind van de laatste speeldag worden ingevuld. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De eindsprint van de kwalificatie voor de play-offs van de Proximus ePro League werd woensdagmiddag ingezet. De voorlaatste dag van het reguliere seizoen werd gespeeld, in de wetenschap dat het grootste deel van de top 8 al zeker was van een plaats in de play-offs.

Maar die kwalificatieplaats weerhield de topspelers er niet van het beste van zichzelf te geven om hun voorlaatste wedstrijd te winnen. Alle spelers in de top vier sloegen in hun opzet. Standard de Liège won met 3-1 van Zulte Waregem, dat nu vijfde staat in het klassement, en Club Brugge won de derby tegen Cercle.

Het KAA Gent van Emino Mercy won ook zijn wedstrijd. Ondanks een nipte score (3-2), won de eDevil van Optimum's Union Saint-Gilloise. Gilles Bernard (KRC Genk) is nog steeds de leider in het kampioenschap en won zonder te moeten spelen na het forfait van het laatst geplaatste Oostende.

Maar het resultaat van de week was zonder twijfel dat van Rune Gaudaen en Beerschot. Dankzij zijn 2-0 winst tegen Anderlecht en het gelijkspel tussen Antwerpen en Kortrijk, staat de speler nu in de top 8.

Voor zowel Rune als Zak Bentato wordt de laatste dag van het reguliere seizoen beslissend. RSCA staat twee punten voor op Antwerp, en Beerschot staat gelijk. Ze moeten dus hopen op een nederlaag van Alexandre Zimet en van KAS Eupen om een plaats in de play-offs veilig te stellen. Als die laatsten winnen, moeten de twee concurrenten hun laatste wedstrijd zelf winnen. Anderlecht heeft echter nog twee wedstrijden te spelen, dus het is moeilijk voor te stellen dat de Brusselse club zich niet zal kwalificeren.

Zoals je ziet, zal deze laatste dag van het kampioenschap enorm spannend worden voor de vijf spelers die nog in de running zijn voor de laatste twee plaatsen in de play-offs. Afspraak volgende woensdag om 13u, voor de ontknoping van dit gekke seizoen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top