Maakt Antwerp enige kans op de titel?

Jupiler Pro League | Over enkele weken weten we eindelijk wie kampioen is in de Jupiler Pro League. Heel wat fans vermoeden dat de huidige nummer 1 Union op zijn elan zal verdergaan en de kampioensbeker zal claimen. Maar analisten schrijven Club Brugge en Antwerp ook niet af. Die laatste aast al een heel seizoen op de eerste plaats.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Sinds de terugkeer van Antwerp naar hoogste voetbalklasse in 2017 wordt er aan de Bosuil luidop gedroomd van de titel. Voorzitter Paul Gheysens trok de afgelopen jaren telkens nodige spelers en beloftevolle trainers aan. Zij zorgden er samen voor dat The Great Old al drie jaar op rij play-off 1 bereikte en kon meedoen voor de knikkers.

Ook dit jaar heeft Antwerp een ticket voor de eindronde van het kampioenschap beet. RAFC start aan de Champions' play-offs vanop de vierde plaats en hoopt stiekem dat het dit jaar concurrenten Union, Club Brugge en Anderlecht de loef kan afsteken. Als het daarin slaagt, kan Antwerp zich voor het eerst sinds 1957 kampioen van België noemen.

Twijfelachtig voetbal

Maar de mayonaise pakt dit seizoen minder goed bij Antwerp. The Great Old legde al een heel seizoen twijfelachtig voetbal op de mat waardoor het op het einde van de reguliere competitie ‘slechts’ 63 punten verzamelde. Union telt er 74 en Club Brugge 72. Gelukkig worden de punten in de Champions' play-offs gehalveerd waardoor het verschil tussen Antwerp en leider Union zes punten zal bedragen.

Vooral de laatste weken was het alle hens aan dek bij Antwerp. The Great Old speelde sinds begin februari negen wedstrijden en verloren er immers vier van. De club won gelukkig ook vier keer en speelde een keer gelijk. Dat gelijkspel werd behaald tegen Cercle Brugge. Als Antwerp echt kampioen wil spelen, zal het dus uit een ander vaatje moeten tappen dan de voorbije maanden.

Haar in de boter

Er zit dus een haar in de boter aan de Bosuil, of meerdere haren als we de Antwerp-watchers mogen geloven. Zij menen allereerst dat voorzitter Paul Gheysens geen hoge pet heeft van coach Brian Priske. Die zou naar verluidt op een zucht van zijn ontslag staan, wat dan weer voor de nodige onrust in de kleedkamer zorgt. De kans dat Priske ook volgend seizoen coach is van Antwerp, lijkt bijzonder klein.

Maar ook op het veld is er hommeles. Faris Haroun zou de laatste maanden brombeer van dienst zijn omdat ene Radja Nainggolan zijn plaats op het middenveld heeft afgepakt. Nainggolan werd binnengehaald om Antwerp kampioen te maken, maar blinkt voorlopig uit in het onderpresteren. Ook de Deense linksbuiten Viktor Fischer is naar verluidt aan het morren. Fischer kreeg dit seizoen te kampen met een vervelende enkelblessure maar is sinds enkele maanden fit. Toch was hij sinds januari nog geen enkele minuut op het veld te bespeuren en dat wringt bij de Deen.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx. 

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top