Dit kan je vanaf nu in de cinema bekijken

Films | De temperaturen schieten de hoogte in vanaf deze week, maar als je toch wat verkoeling nodig hebt kan je terecht in de cinema. Vanaf vandaag spelen er weer enkele films op het witte doek. Hier kan je naar gaan kijken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vortex

'Vortex' vertelt het verhaal van een ouder echtpaar dat lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De film werd gefilm in documentairestijl en brengt Dario Argento voor het eerst naar het witte doek als de echtgenoot, Françoise Lebrun als zijn vrouw, en Alex Lutz als hun drugsverslaafde zoon. Wie zich de regisseur Gaspar Noé herinnert voor zijn schandalige films ('Irreversible', 'Love', 'Climax'), zal verbaasd zijn te vernemen dat dit niet het geval is met 'Vortex'. Het is wel een van de meest diepgaande films van zijn carrière.

"Al enkele jaren wilde ik het over ouderdom hebben. Ik zag mijn grootouders oud worden, hun verstand verliezen en sterven... Ik heb ook mijn moeder al die stadia zien doorlopen", zegt de Frans-Argentijnse regisseur.

Jersey

Een ex-cricketer die worstelt om de eindjes aan elkaar te knopen, wil de wens van zijn kind om een sport-jersey te krijgen in vervulling laten gaan. Maar plots komt hij oog in oog te staan met zijn heldhaftige verleden en wordt hij gedwongen om te beslissen of hij de gelegenheid zal aangrijpen en een symbool van hoop zal worden of zal doorgaan met een leven zoals het nu is.

Deze hartverwarmende familiefilm zal iedereen ontroeren. In de hoofdrollen zien we Shahid Kapoor, Mrunal Thakur en Pankaj Kapoor.

Operation Mincemeat

Het is 1943. De geallieerden zijn vastbesloten om Europa te verlossen uit Hitlers ijzeren greep en plannen een grote aanval op Sicilië. Maar ze staan voor een onmogelijke uitdaging: hoe kunnen ze een enorme invasiemacht beschermen tegen een mogelijk bloedbad? Twee speciale inlichtingenofficieren, Ewen Montagu (Colin Firth) en Charles Cholmondeley (Matthew Macfadyen), krijgen de opdracht om de meest briljante en bijzondere desinformatiestrategie van de hele oorlog te verzinnen, op basis van een wel heel onwaarschijnlijke geheim agent: een dode man.

'Operation Mincemeat' is een Brits oorlogsdrama geregisseerd door John Madden. Het is gebaseerd op het boek van Ben Macintyre over de Britse operatie Mincemeat tijdens de Tweede Wereldoorlog

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top