Greenyard Maaseik trekt onder zware druk naar Roeselare

Sport | Voor Greenyard Maaseik wordt het geen evidentie om de finale van de play-offs te halen. De Limburgers zullen op bezoek bij Knack Roeselare hun beste niveau moeten halen. Anders dreigt het derde te worden in de Champions Final Four. Spanning verzekerd!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Na de nederlaag in Menen wist Maaseik dat het afgelopen weekend maar beter kon winnen van Roeselare. Het kwam 0-2 achter, knokte zich nog terug tot 2-2 maar uiteindelijk werd er met 2-3 verloren. Die nederlaag kwam zeer hard aan, want het verschil tussen Roeselare en Maaseik bedraagt nu vier punten na drie matchen in de Champions Final Four. Menen sprong na de overwinning tegen Aalst al over Maaseik en staat momenteel tweede.

Vrijdag staat de topper op het veld van Roeselare op het programma, een match die Maaseik maar beter niet kan verliezen. Er staat de nodige druk op de ketel bij de Limburgers.

Met vertrouwen naar Roeselare

Bij Maaseik hopen ze in Roeselare ook te kunnen rekenen op een goede Gustavo Bonatto. De Braziliaanse middenman van Maaseik deed het tegen Roeselare goed met 11 punten en 4 killblocks. Hij trekt met vertrouwen naar West-Vlaanderen. "Ik geloof nog steeds in onze titelkansen en denk dat we de beste ploeg van het land zijn. We hebben Roeselare dit seizoen al twee keer verslagen, dus dat moet komende vrijdag ook mogelijk zijn", verklaarde hij in Het Belang van Limburg. Eerder op het seizoen werd al met 3-2 en 1-3 gewonnen van Roeselare. Maaseik mag dus de nodige hoop koesteren.

Coach Fulvio Bertini gelooft ook in een zege. "In deze fase is elke wedstrijd een finale. Zo benaderen wij deze Champions Final Four ook. Details hebben beslist over winst en verlies. Wij hebben alle kwaliteiten om vrijdag in Roeselare een goed resultaat te behalen", aldus een strijdvaardige trainer.

Volg het beste uit de Champions Final Four, met onder andere de wedstrijd tussen Roeselare en Maaseik nu vrijdag 15 april vanaf 19u55 op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top