Stats 1B: slotspeeldag moet beslissen over topschutterstitel en kroning van de assistenkoning

Challenger Pro League | Ook na de voorlaatste speeldag is het nog steeds niet duidelijk wie er het 1B-seizoen zal afsluiten als topschutter en wie er gekroond mag worden als koning van de assist. Théo Defourny is wél al zeker van het grootste aantal clean sheets dit seizoen; al kan de goalie van RWDM nog wel bijgehaald worden door Westerlodoelman David Jensen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Defourny ging de voorlaatste speeldag in met één clean sheet meer dan Jensen, maar slaagde er niet in om de nul te houden tegen Waasland-Beveren. Jensen kwam niet in actie bij Westerlo waardoor het verschil ook na speeldag 17 slechts één clean sheet is. Afwachten of Jensen op de slotspeeldag de kans krijgt om nog een gooi te doen naar de eerste plek. Feit is wel dat Defourny 27 wedstrijden nodig had om zijn 11 clean sheets te verzamelen terwijl Jensen 25x onder de lat stond. Bij een eventuele gelijke stand is Jensen dan ook in het voordeel.

11 clean sheets: Defourny (RWDM)
10 clean sheets: Jensen (Westerlo)
7 clean sheets: Gillekens (Moeskroen)

Ook in de topschutterstand zouden de speelminuten wel eens het verschil kunnen maken. Koplopers Mertens en Maderner konden ook dit weekend geen extra doelpunt aan hun totaal toevoegen waardoor ze beiden op 12 goals blijven hangen. Achtervolger Daci kon wel scoren en kwam zo iets dichter; maar de spits van Westerlo heeft nog altijd twee goals minder dan het kopduo. Maderner scoorde zijn twaalf goals in 1865 minuten terwijl Mertens 2091 minuten tussen de lijnen stond.

12 goals: Maderner (Waasland-Beveren), Mertens (Deinze)
10 goals: Daci (Westerlo)
9 goals: Hoggas (Waasland-Beveren), De Belder (Deinze), Anne (Virton)

En ook in de strijd om de titel van assistenkoning is nog niks beslist. Rommens leek lang op weg naar een vlotte eerste plek, maar de voorbije weken kon Challouk toch weer tot in het zog sluipen. Bovendien heeft de uittredende koning van de assists ook heel wat minder speelminuten dan Rommens (1945 tegenover 2340).

10 assists: Rommens (RWDM)
9 assists: Challouk (Deinze)
8 assists: Vaesen (Westerlo)
7 assists: Chevalier (Moeskroen), De Schryver (Lierse K.)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top