Kan Mechelen zijn zegereeks volhouden?

Basketbal | Zes wedstrijden met telkens zes overwinningen. Dat is op dit moment het perfecte parcours van de Kangoeroes Mechelen in de Elite Gold Group, die de beste Belgische en Nederlandse teams samenbrengt in de BNXT League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eén team is momenteel ongeslagen in Elite Gold: tegen alle verwachtingen is het niet Oostende - zij hebben immers enkele weken geleden in het zand gebeten tegen Den Bosch - maar Mechelen. De Kangoeroes domineren tot nu toe, nadat ze het Belgische reguliere seizoen achter Oostende hebben afgesloten, de Nederlandse teams die ze tegenkomen in de BNXT League.

Betrouwbare Loubry

Afgelopen zaterdag wisten de Mechelaars gemakkelijk Feyenoord af te schudden door de grens van 100 punten te passeren met een eindscore van 104-74. Mechelen zag zich geconfronteerd met een Jarrid Rhodes in goede vorm aan de Nederlandse kant met 31 punten. Gelukkig voor Mechelen staken de mannen van Kristof Michiels een tandje bij en scoorde elke van de vijf spelers meer dan tien punten. Zo voegde de Amerikaanse point guard Myles Stephens 20 punten, zes rebounds en drie assists aan het palmares van Mechelen toe.

Juist na Stephens kwam de onvermoeibare Domien Loubry met 13 punten. Hoewel hij al 37 jaar op de teller heeft staan, is hij nog steeds in bloedvorm en was hij in deze wedstrijd tegen Feyenoord een sterkhouder met acht assists. 

In het klassement bestaat de kans dat Mechelen, dat slechts een puntje achter Oostende staat, op de eerste plaats kan eindigen. Dat kan zeker het geval zijn als Oostende in zijn volgende wedstrijden een nieuwe misstap maakt of naast de zege grijpt. Ondertussen mikken de Kangoeroes op een zevende succes - in evenzoveel wedstrijden - tegen Donar Groningen.

Het wedstrijdschema van de BNXT League op Pickx+ Sports 1:

Vrijdag 15 april:

  • Donar Groningen - Basketbal Mechelen (vanaf 19u45)
Volg de BNXT League het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top