Achterhoedegevechten in 1B: plaatsen 3 tot en met 7 worden pas uitgedeeld op slotspeeldag

Challenger Pro League | Op de 26e speeldag viel het doek over de 1B Pro League. Westerlo kroonde zich tot kampioen, RWDM verzekerde zich van de promotiebarrages en Virton moet straks opnieuw een niveau lager gaan voetballen. Maar voor het overige is er nog niemand zeker van zijn plekje. Ook niet na de 27e speeldag... We zetten alles even op een rijtje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SK Deinze vs. Waasland-Beveren (derde of vierde)

3. SK Deinze: 39 punten (9x gewonnen)
4. Waasland-Beveren 38 punten (11x gewonnen)

Moet op de slotspeeldag (op bezoek bij Lommel) minstens even goed doen als achtervolger Waasland-Beveren om de derde plek te pakken. Als Waasland-Beveren een punt pakt (thuis tegen Moeskroen) en Deinze verliest in Lommel, dan komen de Wase Leeuwen op de derde plek omdat ze dan meer gewonnen matchen hebben dan de Tigers.

Lierse K. vs. Lommel SK (vijfde of zesde)

5. Lierse K.: 35 punten (9x gewonnen, doelsaldo -3)
6. Lommel SK: 32 punten (8x gewonnen, doelsaldo -2)

Lierse Kempenzonen kan nog op gelijke hoogte komen van Waasland-Beveren. Maar omdat de Waaslanders meer matchen gewonnen hebben, blijven zij sowieso boven de Kempenaars. De Pallieters moeten zich dus focussen op het behouden van de 5e plek. Daarvoor volstaat een puntje thuis tegen Virton. Als Lierse Kempenzonen toch verliest en Lommel wint van SK Deinze, dan wippen de Limburgers over de Lierenaars. Beide teams hebben dan evenveel punten én evenveel gewonnen matchen, maar het doelsaldo van Lommel zal dan altijd beter zijn dan dat van Lierse Kempenzonen.

Lommel SK vs. RE Moeskroen (vijfde*, zesde of zevende)

6. Lommel SK: 32 punten (8x gewonnen)
7. RE Moeskroen: 30 punten (8x gewonnen)

Zoals hierboven reeds werd uitgelegd, kan Lommel nog vijfde worden(*). Maar de troepen van Brian Eastick moeten ook nog uitkijken dat ze niet terug op een zevende plek belanden. Als Lommel gelijkspeelt of verliest tegen Deinze en Moeskroen wint bij Waasland-Beveren, dan wippen Les Hurlus terug over de Noord-Limburgers naar de zesde stek. Moeskroen zal dan één wedstrijd meer gewonnen hebben dan Lommel waardoor ze nog haasje over kunnen doen op de slotspeeldag. Lommel moet dus zowel naar boven als naar beneden kijken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top