Westerlo zet titel in de verf met meeste uitgoals in één match sinds oprichting 1B

D1B Pro League | Wie dacht dat er, na het behalen van de kampioenstitel, wat decompressie zou zijn bij KVC Westerlo zal zich wel eens door de ogen gewreven hebben bij het bekijken van de wedstrijd in Moeskroen. De Kemphanen haalden - met een licht gewijzigde selectie - verschroeiend uit in Le Canonnier en blikten de thuisploeg in met 2-6.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Architecten van de ruime overwinning waren (wederom) Maxim De Cuyper en Kyan Vaesen. De Cuyper scoorde 2x; Vaesen scoorde vanop elfmeter en leverde ook nog eens twee assists af. Met de 2-6 overwinning stapte Westerlo het veld af met de grootste uitzege sinds de oprichting van de 1B Pro League (2016).

Geen enkel team slaagde er in 1B al in om 6x te scoren op verplaatsing. Westerlo verbetert zo haar eigen record; want de kersverse kampioen wonnen eerder dit seizoen ook al eens met 1-5 in Lier. Dat record deelden de Kempenaren wel met Union SG; dat in 2019 al eens met 0-5 won bij KV Mechelen.

6 uitgoals: KVC Westerlo (08/04/22 bij Moeskroen)
5 uitgoals: Union SG (23/02/2019 bij KV Mechelen)
5 uitgoals: KVC Westerlo 20/11/21 bij Lierse K.)

Met de acht goals van vrijdagavond evenaren Moeskroen en Westerlo ook het doelpuntenrecord in één wedstrijd. Dat werd in 2017 gevestigd door OHL en Cercle Brugge (7-1).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top