De heropleving van Giovani Lo Celso bij Villarreal

Sport | Villarreal zorgde voor een grote verrassing door Bayern München met 1-0 te verslaan in de heenmatch van de kwartfinales van de Champions League. De zege van de Spaanse topclub kwam er onder meer door een indrukwekkende prestatie van Giovani Lo Celso, die in Spanje weer helemaal boven water komt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het kan heel snel gaan in het voetbal. Dat wordt opnieuw bevestigd door de heropleving van Giovani Lo Celso. Hij kwam weinig aan spelen toe bij Tottenham en sinds januari verdedigt hij de kleuren van Villarreal. Afgelopen woensdag was hij de beste man op het veld tijdens de stunt tegen Bayern München.

Lo Celso begon de match op de rechterflank en tijdens de wedstrijd werd hij uitgespeeld als tweede spits. Hij zorgde daar voor de nodige problemen bij Bayern, want met zijn passing, uitgelokte fouten en balveroveringen was hij alomtegenwoordig. De Argentijn lag mee aan de basis van de enige treffer van Arnaud Danjuma.

Op een zijspoor onder Conte

Er waren weinigen die enkele maanden geleden een euro hadden gegeven voor een knalprestatie van Lo Celso in de kwartfinales van de Champions League. Lo Celso zat immers op een zijspoor bij Tottenham. Hij begon het seizoen bij de Spurs en Antonio Conto maakte weinig gebruik van zijn diensten, ook al was hij even buiten strijd door een knieblessure. Hij kwam voor Nieuwjaar amper negen keer aan spelen toe in de Premier League, waarvan enkel één keer als basisspeler.

De veelzijdige middenvelder was allerminst tevreden over zijn speeltijd en in januari kwam er een oplossing uit de bus. Heel wat ploegen maakten hem het hof, maar het was Villarreal dat hem via trainer Unai Emery – die hem kende van zijn passage bij PSG - wist te overtuigen om op huurbasis naar de Spaanse club te verkassen. Dat bleek een zeer goede keuze te zijn.

Een definitieve transfer?

Lo Celso werd enkele jaren geleden door PSG uitgeleend aan Betis Sevilla, dus hij voelde zich al snel thuis in Spanje. De technisch vaardige middenvelder, op een dag aangeboden bij Anderlecht, maakte meteen indruk en werd al snel een basisspeler. Emery gebruikt hem er vooral als tweede aanvaller en dat is een rol die hem zeer goed ligt.

Het gerucht gaat al dat Villarreal de Argentijn aan het einde van het seizoen definitief wil overnemen, al heeft de club geen aankoopoptie. Voor de speler zou het alvast een goede zaak zijn, want zijn carrière kan wel wat stabiliteit gebruiken. Bij Villarreal zou de 25-jarige Argentijn die stabiliteit kunnen vinden. Lo Celso kan in de terugmatch tegen Bayern Villarreal nog wat meer overtuigen om een financiële inspanning te doen. Gaat hij samen met zijn ploegmaats voor dé stunt zorgen in deze ronde van de Champions League?

Het programma voor de terugwedstrijden van de kwartfinales in de Champions League:

Dinsdag 12 april

Woensdag 13 april
Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang, en met name Bayern München - Villarreal dinsdag om 21u op de zenders Pickx+ Sports 3, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Deze wedstrijd is in Vlaanderen exclusief te volgen via Proximus Pickx.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top