Atlético Madrid rekent op Carrasco voor prestatie à la De Bruyne

UEFA Champions League | Atlético Madrid zal woensdagvanavond zijn egelstelling moeten verlaten en meer de aanval moeten opzoeken. Het is voor trainer Diego Simeone dan ook een goede zaak dat Yannick Carrasco terugkeert uit schorsing. Kan de Rode Duivel Manchester City aan het wankelen brengen in de terugmatch van de kwartfinales in de Champions League?

Door Proximus

Deel dit nieuws

Manchester City was in de heenmatch veruit de betere ploeg en Atlético Madrid dacht vooral aan verdedigen en hoopte via een flits een doelpuntje mee te pikken. Dat lukte niet, want het was Kevin De Bruyne die de Engelse topclub de overwinning schonk. In Madrid zal Atlético uit een ander vaatje moeten tappen. Toch zal Simeone eerst de kat uit de boom kijken, want één doelpunt is genoeg om verlengingen af te dwingen.

De Spanjaarden zullen niet voluit voor de aanval kiezen, al zal Simeone zijn defensief blok mogelijk iets hoger op het veld posteren. Hij rekent dan op zijn aanvallende topspelers als Antoine Griezmann en João Félix om het verschil te maken. Met Angel Correa en Luis Suarez heeft hij ook nog wat aanvallende stootkracht op de bank zitten.

Carrasco terug uit schorsing

Simeone kan eindelijk weer rekenen op Yannick Carrasco. Die ontbrak de laatste drie matchen in de Champions League nadat hij in de groepsfase een rode kaart kreeg tegen FC Porto. De flankspeler is met zijn diepgang en werkkracht een belangrijke pion in het team van Atlético Madrid. Carrasco heeft ook een vleugje genie in zich, maar hij verklapte onlangs aan Pickx Sports dat hij zich vooral goed aan zijn opgelegde taken moet houden.

Zo kwam hij met een opvallende opmerking over Simeone. De coach is geen fan van het geven van hakjes. "Hij haat hakjes. Het is iets wat hij niet leuk vindt. Ik kan je de exacte reden niet vertellen. Misschien is het omdat je veel meer kans maakt om geblesseerd te geraken wanneer je uitpakt met een hakbal. Als je je hiel naar achteren duwt, kan je de hamstring scheuren. Waar hij wel van houdt? Ah, je loopt terug en pakt uit met een goede tackle, of je wint een duel wanneer de tegenstander een tegenaanval op gang brengt. Als je dat doet, zal hij teken doen naar de fans dat ze moeten applaudisseren", vertelde Carrasco.

Man City is favoriet

Atlético kan in eigen huis tegen Man City nochtans wel wat genie gebruiken. In deze Champions League-campagne bleven de fans in het eigen Estadio Wanda Metropolitano op hun honger zitten. In de vier voorgaande thuisduels kon Atlético Madrid immers geen enkele keer winnen. Het speelde gelijk tegen Manchester United (1-1) en FC Porto (0-0), terwijl AC Milan (0-1) en Liverpool (2-3) er kwamen winnen.

Het is ondertussen al van 27 oktober 2020, toen er een 3-2-zege werd geboekt tegen Salzburg, geleden dat er nog eens werd gewonnen op eigen bodem. Nadien volgden zeven wedstrijden zonder zege. Het is dus aan Carrasco & co. om de bakens te verzetten tegen Manchester City, al zal het bijzonder moeilijk worden tegen de machine van Pep Guardiola. Misschien het uitgelezen moment voor Carrasco om zijn eerste Champions League-doelpunt sinds december 2020 te scoren?

De terugwedstrijden uit de kwartfinales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 12 april

Woensdag 13 april
Volg de UEFA Champions het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Zoals elke editie kan je de hoogtepunten van elke wedstrijd volgen met tegelijk commentaar van je favoriete presentatoren en analisten in de UEFA Champions League Multi Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top