Acht genomineerden geven spetterende liveshow op MIA’s

Muziek | Nadat de MIA’s vorig jaar niet konden doorgaan, is het dit jaar tijd voor een extra groot feestje. En daarbij mag live-muziek uiteraard niet ontbreken. Vandaag maakte de organisatie achter de MIA’s bekend welke artiesten het beste van zichzelf zullen geven op de uitreiking. Proximus is trotse partner van de MIA’s.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het optreden waar misschien wel het grootste aantal mensen naar uitkijken, is dat van Angèle. De Brusselse popprinses is op deze editie van de MIA’s de topfavoriet. De zangeres heeft momenteel al acht MIA’s op haar naam staan en maakt kans om er op 30 april nog zes bij te doen, waaronder twee voor Hit van het Jaar. Want jawel, op deze editie wordt zowel de muziek van 2020 als die van 2021 in de verf gezet. In 2020 bracht Angèle het genomineerde ‘Oui ou non’ uit, voor Hit van het Jaar 2021 deelt ze de nominatie met Dua Lipa met het nummer ‘Fever’.

Ook van de partij is Regi, die vijf nominaties in de wacht wist te slepen. Met Milk Inc won hij al drie MIA’s in eerdere edities. Nu maakt hij ook solo kans om beeldjes mee naar huis te nemen. Tijdens de liveshow brengt hij nog enkele verrassingen mee. Meskerem Mees komt op haar beurt demonstreren waarom ze vier keer genomineerd werd voor een MIA. De jonge singer-songwriter staat garant voor een breekbaar moment in de grootse show.

Ook Bart Peeters, Sylvie Kreusch en Metejoor maken elk kans op vier MIA’s. Bart Peeters won al vijf keer in de categorie Nederlandstalig en zou er nu een zesde bij kunnen doen, al krijgt hij stevige concurrentie van vers doorgebroken zanger Metejoor. Sylvie Kreusch is voor de eerste keer genomineerd. Haar eerste solo-album zou meteen tot het beste van de afgelopen twee jaar bekroond kunnen worden.

Dan krijgen we ook een optreden van nog een jonge zangeres: Camille. Zij is immens populair geworden, onder andere door haar succesvolle deelname aan ‘The Masked Singer’, maar omdat die show nog niet begonnen was toen de genomineerden gekozen werden, heeft ze haar drie nominaties vooral te danken aan doorbraakhit ‘Vuurwerk’ – genomineerd voor Hit van het Jaar 2021. Ten slotte komen ook de mannen van Bazart het publiek bezweren. Zij werden twee keer genomineerd, nadat ze in 2016 (5 keer), 2017 (2 keer) en 2018 (1 keer) al meermaals in de prijzen vielen.

Los van de acht genomineerden verwachten we ook een optreden van de laureaat voor de Lifetime Achievement Award. Wie dat wordt, komen we later pas te weten.

Danira presenteert

De dubbeleditie van de MIA’s gaat na eerder uitstel door op 30 april in Paleis 12 in Brussel, waar Danira Boukhriss Terkessidis de uitreiking in goede banen zal leiden. Ze zegt er alvast zin in te hebben. “Het voelt fantastisch om na die stilte deze dubbeleditie van de MIA’s te mogen presenteren en de heropleving van de muzieksector mee te vieren. Ik voel bij alle genomineerden dat ze heel veel goesting hebben om er een geweldig feestje van te maken”, zei de veelzijdige presentatrice van programma’s als ‘Over eten’ en ‘Steracteur sterartiest’, die recent ook de liveshow ‘Oekraïne 12 12’ leidde samen met Koen Wauters en James Cooke.

Beleef De MIA's vanop de eerste rij! Spot alle artiesten in de exclusieve 'Rode Loper Show' op 30 april om 19u30 op Pickx+ (zender 13). De uitreiking van De MIA's trappen we af om 20u15 op Eén en Pickx+.
Krijg je niet genoeg van De Mia's? Na de show verwennen we je met een speciale aflevering van de Sectorawards op Pickx+.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top