Proximus ePro League: Antwerp doet een gouden zaak op dag 15

Nieuws | Antwerp staat terug in de top 8, KRC Genk leed een verrassende nederlaag tegen KAS Eupen en Standard de Liège strafte Union Saint-Gilloise af… Dit is onze samenvatting van de vijftiende speeldag van de Proximus ePro League!

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het seizoen van de Proximus ePro League loopt ten einde. Ons nationaal FIFA-kampioenschap heeft woensdagmiddag zijn vijftiende dag van het reguliere seizoen beleefd. De betrokken spelers hebben nog slechts twee kansen om punten te scoren en zich te kwalificeren.

En we beginnen met de wedstrijd tussen de leider van het kampioenschap, Gilles Bernard en KRC Genk, en KAS Eupen, vertegenwoordigd door Uliks Polloshka. Tegen alle verwachtingen in was het de outsider die aan het eind van een spannende wedstrijd met drie doelpunten tegen twee won. Gilles Bernard leed zijn derde nederlaag van het seizoen, waardoor hij slechts één punt voor staat op het KAA Gent van Emino Mercy, dat deze week een punt pakte uit hun gelijkspel tegen Cercle.

In het midden van de tabel heeft Alexander Zimet deze week een gouden zaak gedaan. Met een 1-0 overwinning tegen Ward Goethaert kon Antwerp namelijk een kwalificatieplaats opeisen. Tegelijk profiteerde hij van de nederlaag van Beerschot tegen Club Brugge. Rune Gaudaen staat nu op de 10e plaats en zal hard moeten werken tijdens de laatste twee weken van de competitie.

In de top 8 vond er deze week één onderling duel plaats. Standard de Liège (6e in de rangschikking) ontmoette Union Saint-Gilloise, de nummer 5 van het klassement. De wedstrijd kantelde al snel in het voordeel van ShadooW, die de wedstrijd domineerde en met vier doelpunten tegen nul won.

Manse Bogaerts en KV Kortrijk komen ook dichter bij de top 8 en een mogelijke kwalificatie. De jonge speler won zijn wedstrijd met 1-0 van KV Mechelen, dat nog steeds onderaan staat in het klassement. De wedstrijd tussen Charleroi en RSC Anderlecht is uitgesteld tot volgende week.

De ploegen die zich nog kunnen kwalificeren, zullen hun inspanningen moeten volhouden, want de laatste twee weken van het reguliere seizoen zou wel eens vol verrassingen kunnen zitten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top