Wordt Noa Lang voor Club Brugge het extra wapen in de titelstrijd?

Jupiler Pro League |

Club Brugge rekent op een herboren Noa Lang om straks in de Champions' Play-offs leider Union het vuur aan de schenen te leggen. De Nederlandse dribbelaar zelf hoopt dit weekend tegen KV Mechelen alvast warm te draaien.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wie dacht dat de Nederlandse kolonie bij Club Brugge een voorkeursbehandeling zou krijgen met de komst van Alfred Schreuder als nieuwe coach begin januari, komt bedrogen uit. Het is zelfs eerder omgekeerd, want sinds de trainerswissel in januari geraken Ruud Vormer, Bas Dost en in mindere mate Noa Lang nog amper van de bank. Daar had het Nederlandse trio ongetwijfeld zelf ook andere verwachtingen over.

Vooral voor Noa Lang is de situatie helemaal anders dan onder Philippe Clement, die hem steevast uitspeelde als basisspeler. In het eerste seizoen vooral als flankaanvaller op links, in de heenronde van deze campagne veelal in een nieuwe rol samen met Charles De Ketelaere diep in de spits. Het werkte wonderwel.

Nefaste trainerswissel

Het seizoen begon ook voortvarend, met 3 goals en 4 assists na 7 speeldagen. Het leverde de 22-jarige aanvaller zijn debuut bij Oranje op. Het jonge talent ging gaandeweg wel steeds meer opvallen door akkefietjes -wegwerpgebaren bij een vervanging, opstootjes met tegenstanders of supporters- dan door zijn voetballende kwaliteiten. Vlak voor de winterstop leek de oude Lang terug, maar de winterpauze en nadien een schorsing tegen STVV remden die progressie af.

Het hielp ook niet dat Philippe Clement naar Monaco vertrok en met Alfred Schreuder een nieuwe coach kwam. Die nam immers ook een nieuwe spits mee in zijn kielzog: Sargis Adamyan. Een speler die hij nog kende van zijn periode bij Hoffenheim. In de winterstop versterkte Club zich bovendien stevig in het offensieve compartiment: Tajon Buchanan was eindelijk speelgerechtigd en het Deense toptalent Andreas Skov Olson werd al als optie voor de toekomst ingehaald. Beide jonge talenten toonden echter meteen hun potentieel en betekenden dus extra concurrentie voor Lang, die vaak als invaller moest starten of als titularis die vroegtijdig gewisseld werd. Sinds de winterstop zit hij zo nog maar aan 1 goal en 2 assists.

Wederopstanding in de play-offs?

Die ene goal kwam er op de vorige speeldag tegen Beerschot. Het begin van de wederopstanding voor Lang? Het lijkt er alvast op dat Schreuder zijn landgenoot weer in de armen heeft gesloten en vol op hem rekent om in PO1 Union het vuur aan de schenen te leggen. De thuiswedstrijd van komende zondag tegen KV Mechelen wordt in die optiek richtinggevend. Als Lang daar kan schitteren, mag hij stilaan weer een basisplaats claimen bij Club.

Lang heeft nog een contract tot juni 2025 maar is ongetwijfeld aan zijn laatste maanden in Brugge bezig. Zes miljoen euro betaalde Club vorige zomer aan Ajax om hem na een eerste huurjaar definitief over te nemen, maar verwacht wordt dat een veelvoud van dat bedrag deze zomer op tafel zal gelegd worden om de Nederlandse international los te weken. In die zin rekent Club er natuurlijk op dat Lang een knallende play-offs speelt, kwestie van het transferbedrag zou hoog mogelijk te leggen. Gebeurt dat niet, dan blijft hij gewoon op Jan Breydel spelen: hoe dan ook een win-winsituatie voor blauw-zwart.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 10 april om 18u30 het duel tussen Club Brugge en KV Mechelen, het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top