Hoe Kevin De Bruyne de koning van de kwartfinales in de Champions League werd

Sport |

Manchester City nam dinsdag al een optie op de halve finales van de Champions League door Atlético Madrid te verslaan (1-0) in de heenwedstrijd van de kwartfinales. De zege kwam er met dank aan Kevin De Bruyne, auteur van de enige goal. Zoals zo vaak is hij de man die de situatie ontmijnt en op de belangrijke momenten uitblinkt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het kon niet anders dan van hem komen. Tegen een stug en ultradefensief Atlético Madrid moest Man City lang zoeken naar een opening, nochtans was het belangrijk om in deze thuiswedstrijd al een kleine voorsprong te nemen met het oog op de terugmatch in Madrid volgende week. De Colchoneros waren duidelijk gekomen om de nul te houden en zo een gelijkspel uit de brand te slepen in het Etihad Stadium. Maar het was dus onze Kevin De Bruyne die iets voorbij het uur met een infiltratie in de zestien, prachtig bediend door de sterk ingevallen Phil Foden, de verlossende 1-0 in doel kon prikken. Daarmee is de kwalificatie voor de volgende ronde uiteraard nog lang geen uitgemaakte zaak, maar de goal van KDB zorgt er wel voor dat Atlético volgende week uit zijn pijp moet komen. Eens te meer toonde onze landgenoot zo zijn belang op de grote momenten. Het wordt een gewoonte.

Vaak doeltreffend

Die indrukwekkende reeks begon al in 2016, toen de bij KRC Genk gevormde middenvelder een contract tekende bij Manchester City. In zijn eerste seizoen bij de Citizens speelde hij de kwartfinales van de Champions League tegen Paris Saint-Germain, de heenwedstrijd eindigde op 2-2, dankzij onder meer een doelpunt van De Bruyne. In de terugwedstrijd deed de Rode Duivel nog beter door het enige (en dus winnende) doelpunt aan te tekenen met zo’n typische afstandsraket waar hij een patent op heeft.

Drie jaar later treft City in de CL-kwartfinales Tottenham. Het zijn de Spurs die aan het langste eind zullen trekken, maar niet zonder het nodige weerwerk van KDB, die in de terugwedstrijd drie assists uitdeelt. Het jaar daarop staat in de kwartfinales van de CL een duel met Lyon op het programma, opnieuw volgt een vroegtijdige uitschakeling voor de ploeg van Pep Guardiola, maar toch slaagt De Bruyne erin weer zijn stempel te drukken: in de thuiswedstrijd maakt hij het enige doelpunt voor zijn team.

Mister Champions League

Vorig seizoen wachtte in de kwartfinales van het kampioenenbal een clash met Borussia Dortmund. De Belgische offensieve middenvelder toont andermaal zijn efficiëntie in deze fase van het seizoen door het eerste doelpunt uit de dubbele confrontatie met de Duitsers voor zijn rekening te nemen. Daarmee zet hij City eindelijk nog eens op weg naar een halve finale in de CL. Als we al die statistieken eens samenleggen komen we op een hallucinant cijfer uit: in zes van de tien kwartfinales die hij al speelde in de Champions League was hij resultaatbepalend. Met hetzij een assist of een doelpunt. In 57 CL-wedstrijden was hij tot dusver goed voor 11 goals en 17 assists, wat betekent dat hij in meer dan één wedstrijd op twee beslissend is. En dat op het allerhoogste niveau denkbaar!

Volg de UEFA Champions het hele seizoen lang op de zenders van Pickx+ Sports, verkrijgbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals al enkele editie kan je de hoogtepunten van elke wedstrijd volgen met tegelijk commentaar van je favoriete presentatoren en analisten in de UEFA Champions League Multi Live.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top