Een beslissend duel voor de vierde plaats tussen Dragons en Gantoise

Hockey | Met nog twee speeldagen te gaan en zes punten te verdienen, strijden Gantoise, Dragons en Leuven nog voor de vierde plaats in de ION Hockey League, de laatste plaats die een ticket voor de play-offs inhoudt. De wedstrijd van zondag wordt er eentje vol spanning aangezien de eerste twee van die ploegen tegenover elkaar staan in Brasschaat.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De verliezer is eraan voor de moeite en bij een gelijkspel heeft niemand baat. De Dragons uit Brasschaat en de Gentenaars kruisen zondag de degens in een poging om de vierde plaats in het klassement – en dus het laatste ticket voor de play-offs van de ION Hockey league – te bemachtigen. Beide ploegen zullen hun beste beentje voor zetten, want ze zijn zich er terdege van bewust dat een overwinning van het grootste belang is. Leuven is terzelfder tijd op bezoek bij Herakles en zou wel eens van de situatie kunnen profiteren als het tot een puntendeling komt.

Twee clubs onder hoogspanning

De Dragons werden vorig jaar nog Belgische kampioen, dus dat ze dit jaar niet aan de play-offs zouden mogen deelnemen, leek hen bijna onmogelijk. Maar met nog twee speeldagen te gaan voor het einde van het reguliere seizoen verkeren de Antwerpenaars in gevaar. Ze staan op de vijfde plaats en kunnen zich geen misstap veroorloven als ze nog een plekje willen stijgen in het klassement. De eerste horde is Gantoise, vierde in de stand en dus de rechtstreekse rivaal. Eind september waren de Dragons in elk geval de sterkste in Oost-Vlaanderen, dus daar kunnen ze vertrouwen uit tanken.

Toen was het enkel Red Lion Felix Denayer die de weg naar het doel vond. De Antwerpenaar opende de score in de 18de minuut, net na de start van het tweede kwart, waarna de twee verdedigingslinies alles potdicht hielden. Eindstand: 0-1. Maar sindsdien is er al heel wat gebeurd en de Gentenaar staan momenteel twee (luttele) punten voor in het klassement. Met het einde van het seizoen in zicht ligt alles dus nog open en het feit dat beide ploegen op de vorige speeldag verloren, maakt de spanning er niet minder op. Dragons en Gantoise zullen vol voor de overwinning en de broodnodige drie punten willen gaan, want het plekje in de top 4 hangt ervan af.

Volg de ION Hockey League het hele seizoen lang, met onder andere de wedstrijd tussen de Dragons en Gantoise nu zondag vanaf 14u45, op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top