Lommel houdt clubiconen aan boord: na Neven tekent nu ook Henkens bij

Challenger Pro League | Nu de redding een feit is, kan Lommel SK stilaan beginnen werken aan een nieuw seizoen in 1B. De club wil daarbij ongetwijfeld weer wat jong, buitenlands talent naar de Gestelsedijk halen, maar daarnaast is er ook plaats voor de mannen met een clubhart. Na aanvoerder Glenn Neven kreeg nu ook Robin Henkens een contractverlenging. De middenvelder blijft een extra jaartje aan boord.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Henkens stond dit seizoen al in 25 wedstrijden in de basis en verzamelde na Glenn Neven en Kevin Kis voorlopig de meeste Lommelse speelminuten dit seizoen (1993). Daarnaast is de 33-jarige middenvelder ook een van de steunpilaren in de groenwitte kleedkamer. Na het mindere seizoen beseften ze bij CFG meer dan ooit dat dergelijke pionnen levensbelangrijk zijn en dat resulteerde nu dus in een eenjarige contractverlening.

Net als Neven is Henkens stilaan een clubicoon bij Lommel SK. De middenvelder kwam in januari 2009 toe als Genkse huurling en bleef ook na de huurperiode plakken. In 2013 maakte hij even uitstapjes naar KV Mechelen, Waasland-Beveren en KVC Westerlo, maar nergens kwam hij zo goed uit de verf als in Lommel. In december 2017 ging hij terug naar de club van zijn hart om er tot op heden niet meer te vertrekken.

Henkens staat momenteel vijfde in de ranking van all-time Lommelspelers (na de fusie met Overpelt in 2003). De middenvelder moet enkel Christophe Delande, Toon Lenaerts, Wouter Scheelen en (koploper) Glenn Neven voor zich dulden. De kans is klein dat Henkens dat kwartet volgend seizoen al bijbeent.

1. Glenn Neven: 283 matchen
2. Wouter Scheelen: 251 matchen
3. Toon Lenaerts: 248 matchen
4. Christophe Delande:  244 matchen
5. Robin Henkens: 212 matchen
6. Yentl Gaethofs: 207 matchen

Nog actief bij Lommel

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top