Nog voor het einde van de maand weten we of RWDM Westerlo vergezelt naar 1A

Sport | Niet enkel voor Westerlo was het afgelopen weekend een rollercoaster van emoties. Ook bij RWDM werd er aardig wat op en neer gegaan op de emotionele ladder.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag verzekerden de Brusselaars zich van de tweede plek in het eindklassement omdat concurrent Waasland-Beveren verloor op het veld van Lierse Kempenzonen. Hierdoor zijn de barragewedstrijden een feit voor Euvrard en zijn manschappen. Al kwam er na de match wel een (klein) vraagteken achter die zekerheid omdat Waasland-Beveren de wedstrijd op het Lisp 'onder voorbehoud' uit had gespeeld.

Daags nadien kreeg RWDM dan plots weer een waterkans op de titel nadat ook KVC Westerlo ten onder ging op het veld van Lommel. Maar dat was dan weer buiten SK Deinze gerekend; dat zondag zelf even korte metten maakte met RWDM (3-0) waardoor Westerlo alsnog de titel kon pakken.

En zo is het - na een bewogen weekend - gewoon wél zeker dat RWDM straks de barrages speelt (behoudens een onverwachte uitspraak bij het aangetekende voorbehoud van Waasland-Beveren). Met RFC Seraing komt het daarin de ploeg tegen die vorig seizoen via de barrages naar 1A kon promoveren.

De datums voor de dubbele confrontatie met Les Métallos zijn trouwens al gekend. Op zaterdag 23 april speelt RWDM in het eigen Edmond Machtensstadion en een weekje later (30 april) wordt het laatste ticket voor 1A verdeeld in het Stade du Pairay van RFC Seraing. De starturen zijn nog niet bekend.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top