Westerlo is nog maar de eerste 'provincieclub' die de titel kan pakken in 1B

Sport | KVC Westerlo heeft zondagavond dan toch nog de kampioenstitel mogen vieren in de 1B Pro League. De Kemphanen zagen vanuit de zetel hoe RWDM met 3-0 verloor bij SK Deinze waardoor de Brusselaars als laatste potentiële concurrent nu ook mathematisch uitgeschakeld zijn in de titelstrijd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Westerlo keert zo na vijf seizoenen terug naar het hoogste niveau in België. Een heuglijk moment in de geschiedenis van de club én tevens ook een beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren waarin de Kempenaars er vaak vrij dicht bij waren, maar toch altijd een ander team zagen promoveren.

En die andere kampioenen kwamen de voorbije jaren altijd uit één van de 10 grootste steden van België (of de rand ervan). Zo waren er sinds 2016-2017 al titelfeestjes in Antwerpen (Antwerp en Beerschot), Brugge (Cercle Brugge), Mechelen (KV Mechelen) en Brussel (Union). In 2019-2020 promoveerde ook het Leuvense OHL nog mee als vice-kampioen.

Maar dit jaar is het dus aan een 'provincieclub' om te feesten. De 25.000 inwoners van Westerlo mogen zich volgend seizoen weer verwachten aan bezoekjes van de grote spelers uit ons Belgisch voetbal. En het verleden leerde ons dat dit niet altijd pleziertripjes waren voor pakweg Anderlecht en co.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top