Raheem Sterling wordt één van de sleutelpionnen tegen Atlético

Sport | Raheem Sterling is op het juiste moment wakker geschoten. Tegen Burnley leverde hij twee assists af. Tegen Atlético, deze dinsdag om 21u in de Champions League (exclusief te volgen via Pickx), zal ManCity zijn 27-jarige winger broodnodig hebben.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City won dit weekend met 0-2 in Burnley. Iedereen praat over de pot van Kevin De Bruyne, zijn tiende treffer van het seizoen. De trap van de Belg is prachtig, maar ook de pass van Raheem Sterling mag gezien worden. Hij bracht KDB op een ideale positie in stelling. De Engelse international was eveneens betrokken bij het tweede doelpunt.

Voor Pep Guardiola is de prestatie van Sterling een opsteker. De Engelsman lijkt helemaal terug, en die comeback is een sterk wapen aan de vooravond van de belangrijke match tegen Atlético Madrid. In de kwartfinale van de Champions League is City de gedoodverfde favoriet, maar we mogen de Madrilenen niet zomaar afschrijven: hun pragmatisch spel legde Manchester United over de knie.

Diepgang

Tegen ManU hanteerde Atlético een compact, laag blok, in combinatie met een ruw spel: het handelsmerk van de ploeg sinds Simeone er de plak zwaait.  De Red Devils konden de code van de Madrilenen niet kraken. Ze zochten tevergeefs naar het gaatje en botsten telkens op het realisme van de Spanjaarden. City is van een ander niveau. De aanwezigheid van Sterling in de basiself kan de machine versterken.

De vleugelspeler is geroemd om zijn snelheid, die Atlético veel pijn kan doen. Met De Bruyne als dirigent kunnen de Citizens in de rug van de defensie opereren. Sterling is daarbij essentieel: hij kan te pas en te onpas door de achterhoede sluipen, om op het juiste moment te prikken. Maar als het zover is, moeten de Citizens nog trefzeker zijn in de afwerking.

Soms de verkeerde keuze

Dit seizoen werd Sterling, net zoals in vorige seizoenen, vaak gehekeld omwille van zijn soms ongelukkige keuzes in de zone van de waarheid. De speler moest het vaak ontgelden na huizenhoge missers. Maar zijn statistieken compenseren zijn grootste miskleunen. In de Premier Premier trof hij al tien keer raak en deelde hij tot dusver vier assists uit. In de Champions League haalt hij nog een beter gemiddelde, met drie goals en twee assists in acht wedstrijden.

Het spel van City biedt veel mogelijkheden voor de vleugelspelers. Waar Sterling soms de slechte keuze maakt – onder meer door zijn snelheid – creëert hij toch nog voldoende kansen om het verschil te maken. Na een dipje begin dit jaar lijkt hij zijn oude vorm weer te pakken te hebben. Kan hij zijn talent benutten om Manchester City het voordeel te bezorgen in de terugmatch?

Volg de UEFA Champions League het hele seizoen lang, en met name Manchester City - Atlético Madrid dinsdag om 21u op de zenders Pickx Live en Pickx+ Sports 2, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus. Deze wedstrijd is in Vlaanderen exclusief te volgen via Proximus Pickx.

Geef je pronostieken door voor de wedstrijden via Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top