'Operatie redding' spectaculair mislukt! Trainerswissel bij Virton zorgt voor 'operatie degradatie'

D1B Pro League | Door de winst van Lommel SK tegen KVC Westerlo is er nog geen beslissing gevallen in de strijd om de titel. Maar de strijd tegen de degradatie is wel beslecht. Excelsior Virton zakt na één seizoen in 1B terug naar eerste nationale.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Wie enkele weken voor de start van de competitie de kern van de Luxemburgers zag; zal allicht verbaasd zijn dat er pas drie speeldagen voor het einde een beslissing is gevallen in de degradatiestrijd. Virton had toen namelijk amper twee spelers onder contract.

Maar toen Christophe Gregoire binnenwaaide als hoofdcoach, slaagde die er op enkele weken toch in om een hoopje inderhaast bijeen gezochte spelers tot een competitief geheel te kneden. Het was dan ook een half mirakel dat Virton aan de winterstop amper twee punten minder telde dan Lommel en ook 'maar' vijf punten achterstand had op Moeskroen en Lierse Kempenzonen.

Toch besliste het Luxemburgse bestuur om Gregoire tijdens de kerstperiode aan de kant te schuiven en met Pablo Correa een grote naam binnen te halen als nieuwe coach. De Uruguayaan had een mooi palmares bijeen gesprokkeld in Frankrijk (vooral als T1 van Nancy) en deed meteen een grote kuis in de Virtonese selectie. De Luxemburgers domineerden de winterse transfermarkt en haalden heel wat nieuwe jongens naar het Stade Yvan Georges.

Stuiptrekking

Maar in tegenstelling tot zijn voorganger slaagde Correa er niet in om snel een degelijk collectief te kneden. Virton verloor prompt 7x achter elkaar om dan plots competitieleider KVC Westerlo een hak te zetten (1-0 winst). Dat bleek slechts een stuiptrekking die Correa wel van die bijzonder vervelende nul haalde; want een weekje later werd er weer vlot verloren van RWDM (3-0).

In negen duels haalden de troepen van Correa dus amper 3 op 27 terwijl de Luxemburgers nog maar vijf goals konden scoren en 20 doelpunten om de oren kregen. 'Operatie redding' draaide zo uit op een grandioos fiasco. De enige houvast van de groenwitten is nu nog een eventueel licentieprobleem bij Moeskroen; straks nota bene de eerste tegenstander van de uitwuifmatchen van Virton.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top