One day, one goal: Dorge Kouemaha scoort het ultieme droomdoelpunt van elke voetballer

Sport | Ken je Dorge Kouemaha nog? De aanvaller uit Kameroen maakte enkele jaren het mooie weer bij Club Brugge, maar zijn mogelijk mooiste doelpunt in Belgische loondienst scoorde hij voor Lierse SK. Acht jaar geleden pakte hij uit met een heerlijke omhaal tegen KV Oostende.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge haalde eind augustus 2009 Dorge Kouemaha voor 1 miljoen euro weg bij MSV Duisburg. Zijn transfer leek een schot in de roos te zijn met 16 goals in zijn eerste seizoen, maar in zijn tweede seizoen bleef de teller steken op 3 goals. De Bruggelingen verhuurden hem nadien aan Kaiserslautern, Eintracht Frankfurt en Gaziantepspor, vooraleer hij transfervrij verkaste naar Adana Demirspor.

Geniale ingeving

De carrière van Kouemaha kwam na zijn vertrek uit Brugge wat in het slop te zitten. In de zomer van 2014 haalde Lierse SK hem terug naar België. Daar wist hij ook niet te overtuigen en scoorde hij 2 keer in 8 matchen. Toch zal hij met één goal veel indruk maken. Op 6 december 2014 trok Lierse SK naar de kust om er KV Oostende partij te geven. Na 49 minuten kwamen de Palietters op voorsprong.

Kouemaha kreeg vanaf de linkerflank een hoge bal aangespeeld en de spits won het duel van zijn verdediger. De bal bleef wat in de lucht hangen waarop de sterke aanvaller met een geniale ingeving kwam en een omhaal uitvoerde. Hij raakte de bal zeer goed en liet Lierse-doelman Didier Ovono kansloos achter. Een droomdoelpunt voor elke voetballer, maar uiteindelijk won KV Oostende alsnog met 2-1.

Plots terug in België

Kouemaha, die vijf keer uitkwam voor de nationale ploeg van Kameroen, bleef uiteindelijk maar enkele maanden in Lier en trok naar Denizlispor. Daarna verdedigde hij nog de kleuren van Foolad uit Iran. In 2017 zorgde hij plots voor een verrassende terugkeer naar België, door aan de slag te gaan bij amateurclub KVK Westhoek.

Hij leek in 2018 de schoenen aan de haak te hangen op 35-jarige leeftijd, maar sinds afgelopen zomer trok hij de schoenen toch weer aan om voor eersteprovincialer Oostnieuwkerke te tekenen. Hij verbrak die verbintenis echter al snel en dook in eind 2021 op bij Woluwe-Zaventem.

Fan van onze rubriek 'One day, one goal'? Lees dan ook even door over de geweldige pegel van David Hubert (KRC Genk) tegen Beerschot.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top