Lierse bom wordt gelinkt aan 'Cobra 6'; drie Beverse fans (waaronder meisje van 18) met zware gehoorschade naar ziekenhuis

Sport | De incidenten tijdens Lierse Kempenzonen - Waasland-Beveren zinderen ook nog na op de 'day after'. Stilaan maar zeker komt er meer informatie vrij over de gebruikte materialen én over de schade bij de fans van Waasland-Beveren.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo wordt er gewag gemaakt van een 'Cobra 6-vuurwerkbom' die verantwoordelijk zou zijn voor de enorme knal die heel de omgeving in en rond het Lisp opschrikte. Zo'n Cobra 6 is een illegaal knalvuurwerk dat qua decibels zelfs bijna gelijkgesteld kan worden met een handgranaat. Als je een dergelijke 'bom' vasthebt als ze afgaat, dan is de kans reëel dat je je hand verliest.

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat er bij sommige fans van Waasland-Beveren heel wat gehoorschade was. Drie van hen (waaronder een meisje van 18) zijn zelfs afgevoerd naar het ziekenhuis omdat ze helemaal niks meer hoorden. Het is nog onduidelijk hoe hun situatie nu is. Heel wat andere mensen hadden last van oorsuizen.

Zwarte piet

Of het effectief om zo'n Cobra 6 ging, is nog niet officieel bevestigd. Binnen de Lierse spionkop wordt er inmiddels al wel stevig met de zwarte piet over en weer geschoven. Zo wordt er met de vinger gewezen naar fans van Utrecht; die mee in de tribune gestaan zouden hebben. Maar ook daar is het nog wachten op de resultaten van het onderzoek.

Antoine Gobin - CEO van Waasland-Beveren - was alvast ontstemd dat de match nog verder afgewerkt werd na een korte pauze. Hij tikte via Twitter de Pro League op de vingers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top