Jasper Maekelberg: Faces On TV-muzikant en begeerd klanktovenaar

Festivals |

Op zaterdag 30 april is het weer zo ver. In Paleis 12 worden dan de Vlaamse Music Industry Awards, kortweg MIA’s, uitgereikt. In de categorie producer is samen met Dijf Sanders, Jo Francken & Pieterjan Maertens en Regi Penxten ook Jasper Maekelberg genomineerd. De Gentenaar kreeg al behoorlijk wat lof toegeworpen voor ‘Night Funeral’, het album dat hij in 2018 met zijn eigen band Faces On TV uitbracht. Maar tegenwoordig hangen dus heel wat muzikanten aan zijn mouwen om een beroep te kunnen doen op zijn frisse oren. Proximus Pickx vertelt je wat je moet weten over deze jonge klankarchitect.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is trouwens niet de eerste keer dat Jasper Maekelberg op de MIA’s staat. In 2016, het jaar dat hij Faces On TV oprichtte, was hij al eens genomineerd in de categorie muzikant maar hij moest het toen wel afleggen tegen Lander Gyselinck van STUFF.

Maekelberg studeerde aan het Conservatorium en liet zich als muzikant voor het eerst opmerken als gitarist bij Amongster, de band die in 2014 de winnaar was van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Later speelde hij ook, al of niet als gastmuzikant, bij bands als Manhog, Yuko en Warhaus.

Zijn naam als wonderboy van de Vlaamse elektropop begon hij vanaf 2015 te krijgen: eerst als de producer/mixer van Goud, het doorbraaknummer van Bazart, en later dus als de man die ook verantwoordelijk is voor de sound van Faces On TV.

Moderne klanktovenaar

Binnen het wereldje van de Belgische muziek is het vanaf dan een graag geziene klanktovenaar. Bands of muzikanten als Tsar B, Warhola, Balthazar, Warhaus en Soulsister schakelden hem sindsdien in als mixer. Verder werkte hij ook mee aan releases van Sylvie Kreusch, Jef Neve, Gabriel Rios, Douglas Firs en Hypochristmutreefuzz (waar hij ook bij meespeelde). Aan dat imposante lijstje mag je trouwens ook Soldier’s Hart, Nordmann, Mauro Pawlowski, Flying Horseman en Mintzkov toevoegen.

Wordt het de vierde keer goede keer voor Jasper Maekelberg want ook in 2019 (categorie Beste Producer) en 2018 (categorie Best Alternative) wist de jonge muzikant/producer zijn nominatie niet te verzilveren? Het wordt hoog tijd zouden we zeggen: Maekelberg is immers een van die muzikanten die mee de klank van de indietronica-scene in Vlaanderen kleurt.
 
Beleef De MIA's vanop de eerste rij! Spot alle artiesten in de exclusieve 'Rode Loper Show' op 30 april om 19u30 op Pickx+ (zender 13). De uitreiking van De MIA's trappen we af om 20u15 op Eén en Pickx+. 

Krijg je niet genoeg van De Mia's? Na de show verwennen we je met een speciale aflevering van de Sectorawards op Pickx+.

Bekijk hier de aflevering van de Sectorawards in de categorie Producer!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top