Proximus ePro League: Club Brugge zet de remontada van het seizoen neer

Nieuws | KRC Genk Esports bleef aan de top van het algemeen klassement, ondanks een zeldzame nederlaag tegen eClub Brugge op de veertiende dag van de Proximus ePro League. Er werden geen nieuwe tickets voor de kwalificatieplaatsen uitgedeeld.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De veertiende reguliere speeldag van ons nationaal FIFA-kampioenschap, de Proximus ePro League, vond deze woensdagnamiddag plaats onder een grijze hemel. De regen viel dan wel niet uit de lucht, maar de bliksem sloeg verschillende keren in op de virtuele velden. Hoewel er geen grote veranderingen in het klassement plaatsvonden, werden er verschillende doelpunten gescoord die makkelijk op de lijst van mooiste doelpunt van het seizoen kunnen worden gezet. Met name die van DNS, de speler van RFC Seraing.

De dag begon met de wedstrijd tussen STVV en Rune Gaudaen’s Beerschot. Een partij die eindigde met een punt voor beide teams. Rune behoudt de achtste plaats, goed voor het laatste ticket voor de kwalificatieplaatsen.

De tweede match van de namiddag was tussen Emino Mercy (KAA Gent) en Zak Bentato (RSCA), een clash tussen een rookie en een veteraan van de competitie. Uit het resultaat blijkt dat de nieuwe generatie veel te bieden heeft. Emino versloeg Zak met 3-0, waarmee hij zijn goede tweede seizoenshelft voortzette. ShadooW’s Standard de Liège versloeg Manse Bogaerts en Kortrijk, en schuift zo een plaatsje op in het klassement.

Renzo’s vervanger, Jordi, deed het goed tegen Alexander Zimet (Royal Antwerp FC). Zulte Waregem won de wedstrijd met 3-1 en scoorde een ongelooflijk doelpunt dankzij een krachtig schot van Kevin De Bruyne. Een andere wedstrijd, een ander ongelooflijk doelpunt: tegen OH Leuven wist DNS van RFC Seraing een mooie overwinning te behalen. Hoewel de kwalificatie voor de play-offs nu onmogelijk is, won de Seraing-speler met 3-2, mede dankzij een opmerkelijk doelpunt.

Maar de wedstrijd van de dag was zonder twijfel de topper tussen KRC Genk en Club Brugge, beiden in de top 4. Een felbevochten wedstrijd, waarin de leider in de competitie met 4-3 verloor, na een historische comeback van Rudi met een doelpunt in de laatste minuut.

De spelers beginnen nu aan de eindsprint, met nog maar drie speeldagen te gaan. De druk ligt hoog bij de concurrenten in de middenmoot, waar van alles kan gebeuren. Beerschot, Cercle Brugge, Antwerpen en Kortrijk staan nek aan nek, en de kleinste fout kan een van de spelers een plaats in de volgende ronde kosten.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top