Einde seizoen voor Christophe Lepoint? Oefenduel draait uit op een sisser voor Moeskroen

Sport | Excelsior Moeskroen speelde eerder dit weekend een oefenduel tegen Valenciennes; het nummer vijftien uit de Franse Ligue 2. De Henegouwers verloren met 1-2, maar het grotere verlies was ongetwijfeld het uitvallen van aanvoerder Christophe Lepoint.

Lepoint kwam na 65 minuten het veld op, maar moest twaalf minuten later alweer vervangen worden nadat hij een trap op zijn hiel had gekregen. De robuutste middenvelder kreeg de eerste zorgen in het stadion en moest dan op krukken richting huis. Lepoint zal de komende dagen op ziekenhuisbezoek moeten om de ernst van de blessure te bepalen, maar de kans lijkt klein dat de aanvoerder van Les Hurlus dit seizoen nog in actie komt.

Moeskroen verloor de match uiteindelijk met 1-2. Tainmont veegde in minuut 53 een 0-1 achterstand van het bord, maar drie minuten later scoorden de bezoekers opnieuw. In het slot kon Moeskroen zich niet meer langszij knokken.

De komende weken speelt Moeskroen nog tegen Virton, Westerlo en Waasland-Beveren. De club heeft sportief niks meer te winnen of te verliezen. Al zal coach Jeunechamps ongetwijfeld graag de vierde plek in de stand willen behouden. Lierse Kempenzonen en Lommel SK liggen namelijk nog op de loer. Binnen het bestuur zal de zorg allicht eerder uitgaan naar de licentieaanvraag én de financiële perikelen.