Herakles gelooft nog steeds in de play-offs en dat zal Antwerp geweten hebben

Hockey | De hockeyspelers van Herakles hebben de afgelopen weken alle zeilen bijgezet waardoor ze nu op de zevende plaats prijken. Ze moeten hun noeste arbeid wel nog even volhouden als de top 4 willen bereiken die hen een ticket voor de play-offs oplevert. Gelukkig staan er nog vier wedstrijden op het programma, waaronder die tegen Antwerpen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Twee weken na de spannende derby kijken de spelers van Royal Herakles Hockey Club en Royal Antwerp Hockey Club elkaar opnieuw in de ogen. Herakles trok toen onder leiding van Nico De Kerpel aan het langste eind (1-2) en wist met de overwinning een reeks van vier verliezen op rij een halt toe te roepen.

De ploeg deed dat door na vier minuten de score te openen via Nico De Kerpel. Nadien verdubbelde het zijn voorsprong. Antwerp kon op het einde van de wedstrijd bijna een eerredder maken via Jeff De Winter, maar het moest toch genoegen nemen met een 2-0-eindscore.

Dankzij de overwinning tegen Antwerp heeft Heracles nu 25 punten behaald en wist het op te klimmen van de negende plaats in de rangschikking naar een knappe zevende plaats. De zorgen om een eventuele degradatie lijken voorlopig te zijn afgewend en de ploeg uit Lier kijkt zelfs naar boven, richting de top 4 die recht geeft op play-offs. Bij Antwerp is er minder reden tot feest. Er werd immers maar één punt gesprokkeld uit de twee partijen tegen La Gantoise en KHC Dragons en hierdoor blijft Antwerp ter plaatse trappelen op de allerlaatste plaats.

Vijf punten achter de top vier

De play-offs halen is een lastige taak, maar geen onmogelijke. Dat bewijst immers het laatste optreden tegen Orée die Heracles met 4-1 kon winnen. Daarin toonde de ploeg zich dodelijk efficiënt waardoor er bij spelers en coach nu een gevoel heerst dat een top 4-club ook wel in te blikken is. Neem Racing of La Gantoise bijvoorbeeld. Zij hebben 29 punten (5 meer dan Herakles) en komen in het vizier van de Kempenaren. Tenminste, als Herakles komend weekend ook kan winnen van Antwerp.

Winnen tegen Antwerp mag geen probleem zijn voor Herakles. Die laatste draait immers een bar slecht seizoen en gaat naar alle waarschijnlijkheid degraderen. Toch verkopen de Kempenaars van Herakles het vel van de beer best niet voordat die geschoten is. Antwerp kan in moeilijke situaties immers zeer sterk uit de hoek komen.

Volg de ION Hockey League het hele seizoen lang dankzij Proximus. Zondag 27 maart kan je de wedstrijd tussen Antwerp en Herakles vanaf 12u20 volgen op de zender Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top