De 5 beste Elton John-momenten in de cinema

Muziek | Op 25 maart viert Sir Elton John zijn 75ste verjaardag! De perfecte gelegenheid dus om terug te blikken op zijn ongelooflijke carrière, maar ook en vooral op de hits die de wereld van de muziek en de film hebben getekend! Proximus Pickx presenteert de vijf beste Elton John-songs die in films werden gebruikt of voor een scenario werden gecomponeerd. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘Can You Feel The Love Tonight’ in 'The Lion King'

In 1994 werd Elton John door Tim Rice gekozen om de soundtrack te schrijven voor een van de bekendste Disneyfilms: 'The Lion King'. De zanger zegt dat de ervaring "opwindend en uitdagend" voor hem was. "Ik moest op een andere manier schrijven dan ik voor mezelf deed", zei hij. Voor de animatiefilm schreef hij 'Can You Feel The Love Tonight' en het liedje was meteen een hit. 'The Circle of Life', een ander nummer geschreven door Elton John, was ook een hit, maar schopte het toch niet zo ver als het liefdesliedje. De soundtrack van 'The Lion King' leverde hem de Grammy voor Best Original Song op, en nog een hele reeks andere prijzen en nominaties.

Ontdek 'The Lion King' Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.


‘Tiny Dancer’ in ‘Almost Famous’

Aangezien 'Almost Famous' het verhaal vertelt van een jonge rockfan, ligt het voor de hand dat een nummer van Elton John op de soundtrack zou staan! William, die gepassioneerd is door muziek, slaagt erin een baan te krijgen bij Rolling Stone magazine. Hij krijgt er de kans om de tournee van een opkomende band, Stillwater, te volgen. Onderweg ontdekt hij de donkere kant van de rockwereld. De film bevat een scène in een bus waar iedereen Elton Johns 'Tiny Dancer' zingt. Een eerbetoon van regisseur Cameron Crowe, zelf een muziekliefhebber en voormalig muziekjournalist. 'Rocket Man' in 'Battle of the Sexes'

'Battle of the Sexes' brengt een groot moment in de geschiedenis van de sport, en in het bijzonder het vrouwentennis, opnieuw tot leven. In 1973 daagt Bobby Riggs (Steve Carell), een macho ex-tennisser, de beste vrouwelijke speelster, Billie Jean King (Emma Stone), uit voor een wedstrijd. In die tijd vochten vrouwelijke tennisspeelsters voor erkenning en deze wedstrijd hielp hen te emanciperen. Het lied 'Rocket Man' begeleidt een van de scènes in de film, die het heeft over de homoseksualiteit van Billie Jean King. Het onderwerp was toen nog zeer taboe en daarom is het nummer van Elton John, die zich zelf hard inzet voor de LGBTQIA+-gemeenschap, perfect gepast. 

Ontdek 'Battle of the Sexes' Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.'Saturday Night's Alright' in 'Kinsgman: The Golden Circle'

Elton John maakt een zeer opvallende verschijning in 'Kingsman: The Golden Circle', de tweede film in de saga. Hij wordt ontvoerd door Poppy, de grote slechterik van de film die een drugskartel leidt. Hij wordt gedwongen privé-concerten voor haar op te voeren, totdat hij uiteindelijk wordt gered door Eggsy. Aangezien Elton John zichzelf speelt in deze film worden natuurlijk ook zijn eigen liedjes gebruikt. 'Saturday Night's Alright' hoor je als achtergrond tijdens een actie- en vechtscène! Wat het nog grappiger maakt, is dat Taron Egerton, de hoofdrolspeler in 'Kingsman', Elton John speelt in de aan hem gewijde biopic. 

Ontdek 'Kingsman: The Golden Circle' Disney+ beschikbaar via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx. Klanten van de tv-optie krijgen een jaar lang toegang tot de streamingdienst zonder extra kosten. De algemene gebruiksvoorwaarden van Disney+ zijn van toepassing. Meer informatie over 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' vind je hier terug.De hele 'Rocketman'-soundtrack

De biopic over het leven en de carrière van Elton John kon natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. De film gaat onvermijdelijk vergezeld van enkele van de mooiste liedjes van de artiest en het verhaal over hoe ze tot stand kwamen. 'Rocketman' vertelt het verhaal van de metamorfose van Reginald Dwight, een verlegen jong pianowonderkind, tot Elton John, een wereldwijde superster. Zijn inspirerende verhaal wordt verteld tegen een achtergrond van de beste songs van de ster, met beelden die zijn beste optredens laten herleven. Een verbluffende Taron Egerton brengt hulde aan Elton John: hij nam zang- en pianolessen om het popicoon zo goed mogelijk te kunnen vertolken. 

Ontdek 'Rocketman' nu op Streamz via Proximus Pickx! Ontdek het aanbod en probeer de tv-optie 1 maand gratis uit via deze link/ de promotiecode 'PROXIMUS1M'. Daarna betaal je 11,95 euro per maand. Klik hier om te achterhalen hoe eenvoudig je je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top