Het doel voor Bergen? Oostende vermijden in de play-offs!

Basketbal |

Bergen maakt zich op voor zijn vierde wedstrijd in de tweede fase van de BNXT League. De Henegouwers ontvangen aanstaande vrijdag Feyenoord nadat het op de vorige speeldag tegen Groningen verloor.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bergen, waarvan enkele maanden geleden werd gezegd dat het zich in een overgangsperiode bevond, is niettemin competitief en ambitieus. Na zich met glans te hebben geplaatst voor de Elite Gold, de poule met de tien beste ploegen van België en Nederland, doet de club uit Henegouwen er alles aan om hun deelname aan de volgende fase op nationaal niveau veilig te stellen: de play-offs.

Om even te verduidelijken: de 5 Belgische ploegen van de Elite Gold en de best geklasseerde ploeg van de Elite Silver zullen de nationale play-offs spelen. De twee best geklasseerde clubs van elk land in de Elite Gold plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales (best-of 5 matches), terwijl de andere clubs naar de kwartfinales gaan (best-of 3 matches).

De beste weg

De doelstelling voor Bergen is simpel: zo hoog mogelijk eindigen in de Elite Gold-fase en zo voorkomen dat ze in de halve finale op Oostende vallen. Als Filou te hoog is gegrepen voor Bergen, is Mechelen best wel een ploeg die Bergen aankan. Maar het blijft ingewikkeld, want de ploeg uit Mechelen, toch een van de verrassingen van het seizoen, staat momenteel tweede in de stand (samen met Den Bosch), en die plaats houdt een rechtstreekse kwalificatie voor de halve finales van de play-offs in.

Als Bergen in de stand op de derde plaats eindigt, moet de club het opnemen tegen de winnaar van de Elite Silver-groep en vervolgens hoogstwaarschijnlijk tegen Mechelen voor een plaats in de finale. Het is ongetwijfeld de beste manier voor Bosnics team om de finale te bereiken. Als ze de derde plaats niet behalen, zullen ze eerst Leuven moeten verslaan om het vervolgens tegen Oostende op te nemen.

Vedran Bosnic verwacht dat Tyus en Hodge vrijdag weer van de partij zullen zijn in de vierde wedstrijd van de BNXT League, tegen hekkensluiter Feyenoord. "We mogen niet falen tegen Feyenoord, want we moeten in dit deel van de competitie zo hoog mogelijk eindigen. Voor de Belgische play-offs en de play-offs voor de Belgisch-Nederlandse clubs is de stand in het klassement aan het einde van deze tien wedstrijden uiterst belangrijk", verklaarde Bergen-manager Thierry Wilquin aan La Province.

Het BNXT League programma op Pickx+ Sports 1:

Vrijdag 25 maart

Bergen – Feyenoord (vanaf 19u45)

Volg het beste van de BNXT League via Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top