Ons elftal van de week

Sport |

Het klassement lijkt in een beslissende plooi te vallen. Met nog drie speeldagen te gaan worden het cruciale weken in 1B.

Westerlo liet het na om kampioen te spelen. De Kemphanen speelden de voorbije week twee keer tegen Lierse Kempenzonen, met wisselend succes. Van Acker strafte woensdag een fout van doelman Jensen meteen af en zorgde zo voor een 1-0-overwinning van Lierse Kempenzonen. Zondag ging het beter voor Westerlo. In eigen huis kwamen de Kemphanen al snel op voorsprong nadat De Cuyper Vetokele bediende voor de 1-0. Net voor het half uur leek het toch verkeerd te lopen voor Westerlo, doordat Perdichizzi met rood van het veld moest na protest. Maar twee minuten later stond ook Lierse Kempenzonen met tien. Foster lanceerde zichzelf en kon enkel nog met een bruuske sliding worden afgestopt. Teunckens moest zijn ingreep met een rode kaart bekopen. Bernát verdubbelde voor de rust de score vanop de stip en gaf zijn team de controle over de wedstrijd. Westerlo-doelman Jensen bracht nog spanning door een strafschop te veroorzaken maar hij maakte zijn fout meteen goed door de elfmeter van Abdallah te redden. Beide teams wonnen dus hun thuiswedstrijd, in de stand betekent dat dat Westerlo op de volgende speeldag kampioen kan spelen.

Moeskroen en Deinze maakten er een leuke wedstrijd van. Vooral Moeskroen creëerde veel gevaar maar de 0-0-score bleef lang op het bord staan. Na een uur spelen zette Chevalier goed voor en kopte Lepoint de 1-0 binnen. De Belder maakte al enkele minuten later gelijk met een strafschop. Deinze ging door op dit elan en ging het meest op zoek naar de winnende treffer. Gillekens moest heel wat reddingen uit zijn mouw schudden, maar ging in het slot zelf zwaar in de fout bij een hoge bal. Mertens kon de blunder eenvoudig afstraffen en alsnog de drie punten pakken voor Deinze.

Waasland-Beveren kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 tegen Lommel en mag zo de barragewedstrijden voor promotie bijna vergeten. Alles begon nochtans perfect. Al na twee minuten trapte Maderner de 1-0 binnen – al het twaalfde doelpunt van de Oostenrijker, die samen met Mertens strijdt voor de topschutterstitel. Net na de rust kwam Lommel weer langs zij. Sales zette goed voor en Saito kopte de 1-1 staalhard binnen. De Waaslanders slaagden er niet meer in om veel goede kansen te creëren en zo zien ze RWDM uitlopen in het klassement.

RWDM verkeert in goede vorm. De Brusselaars lijken niet meer te stoppen in de strijd om de tweede plaats na een nieuwe overwinning. Het werd 3-0 tegen Virton. Na een kwartier werd de score geopend wanneer de Camargo de voorzet van Nangis binnenkopte. Pas na een uur spelen kwam de verlossende 2-0. Nangis dribbelde goed en werkte al vallend af. Een doelpunt dat geen schoonheidsprijs zal krijgen, maar met een doelpunt en assist drukte de Guadeloupse aanvaller zijn stempel op de partij. Togui kopte de hoekschop van Rommens nog tegen de touwen. Met de drie punten op zak liggen de tweede plek en de bijhorende barragewedstrijden binnen handbereik voor RWDM.