Topweek voor Lierse K.: na de sportieve redding krijgt club nu ook positief licentienieuws

Sport | Enkele dagen nadat Lierse Kempenzonen zich sportief wist te verzekeren van een extra jaartje in de 1B Pro League, heeft ook de extra-sportieve cel positief nieuws te melden. De club kreeg namelijk een positief advies van de licentiemanager.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De club laat via de officiële kanalen dan ook weten dat ze ervanuit gaat dat het in april (bij de uitreiking van de licenties) een proflicentie zal krijgen voor 2022-2023.

CEO Yorik Torreele is alvast opgetogen. "Dankzij de steun van de voorzitter Luc Van Thillo kunnen we weer een verdere stap zetten in de uitbouw van de club, nu het sportieve behoud dankzij het sportieve team ook een feit is reeds drie wedstrijden voor het einde van het seizoen. We kunnen de supporters dus laten genieten van nog drie zorgeloze wedstrijden', klink het op de officiële website.

Toch wil Torreele zelf niet rustig uitbollen tot het einde van het seizoen. "Nu is het zaak om onze ambities voor volgend seizoen intern op te stellen en die vervolgens goed te communiceren met onze supporters."

Licentienieuws sijpelt binnen bij 1B-clubs

Naast Lierse Kempenzonen meldde ook RE Virton al dat het een positief advies had gekregen. Voor hen ziet het er natuurlijk sportief een pak minder voordelig uit. De Luxemburgers zijn zo goed als zeker van de sportieve degradatie naar eerste Nationale.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top