Een recordweekend voor T1

League of Legends | Een hele split ongeslagen, en nieuwe records voor kills en assists in de LCK. Het was een historisch weekend voor de legendarische organisatie T1, in het reguliere seizoen van de Koreaanse League of Legends Spring Split. We analyseren een moment dat de LoL-wereld niet snel zal vergeten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Historisch. Legendarisch. Mythisch. Er is geen gebrek aan woorden om het reguliere seizoen te beschrijven dat T1, een van de oudste organisaties in het League of Legends-wereldcircuit, net heeft afgerond. De drievoudige wereldkampioen eindigde op het hoogste podium in het reguliere seizoen en verzekerde zich daarmee van de eerste plaats in de play-offs.

Ongeslagen

Een blik op de winrate van Faker en zijn collega’s geeft meteen een idee van de omvang van de prestatie van het team. In 18 wedstrijden (gespeeld in Bo3), kwam T1 telkens als overwinnaar uit de bus. Sterker nog, van de 43 gespeelde games moest de ploeg zich slechts 7 keer gewonnen geven.

Dat is veel beter dan de versie van het team uit 2015 dat het vorige record vestigde. In dat jaar boekte de ploeg van Marin, Bengi, Faker, Bang en Wolf 13 opeenvolgende overwinningen, voor ze tegen CJ Entus ten onder gingen.

Individuele klasse

Dat record op zich is al indrukwekkend, maar de spelers van T1 lieten het daar niet bij. Want het is zowel door het collectief als door de individu’s dat T1 dit seizoen heeft geschitterd. De botlane van het team, bestaande uit Gumayusi en Keria, brak de records voor meeste kills en assists in één regulier seizoen.

De ADC sloot de negen weken van de competitie af met maar liefst 219 kills. Dat is 10 meer dan het vorige record, dat in 2019 werd gevestigd door Ruler, toen AD Carry bij Gen G. Support Keria sloot het seizoen af met 17 assists meer dan Wolf in 2015, waardoor zijn teller op 462 komt te staan.

© T1

Afgezien van de cijfers heeft het T1-roster vooral zijn kracht gedemonstreerd. Binnenkort gaan de play-offs van de verschillende grote liga’s van start, waaronder de LCK, gevolgd door de MSI, de competitie die wordt georganiseerd tussen de kampioenen van de twaalf regio’s. Het valt nog te bezien wat voor prestatie de troepen van coach moment zullen neerzetten, maar aan de vorm die ze de laatste tijd hebben laten zien, lijken Faker & co. niet te stoppen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top