Youri Tielemans moet de patron worden van de Rode Duivels

Sport | Youri Tielemans heeft er een moeilijke periode opzitten bij de Rode Duivels. Hij kende een moeilijk EK en ook in de Nations League overtuigde hij niet. In de komende interlandperiode moet de middenvelder zich opwerken als de toekomstige leider van het nationaal elftal.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste wedstrijden van Youri Tielemans met de Rode Duivels waren niet echt geweldig. In de Nations League, tegen Frankrijk, stapelde hij de fouten op en was hij betrokken bij een aantal tegendoelpunten. Tegen Italië speelde hij ook niet goed en her en der begonnen er de eerste twijfels te komen over de middenvelder. Het is tijd om zich te herpakken in het nationaal elftal.

De wedstrijden tegen Ierland en Burkina Faso komen voor hem op het juiste moment. Bij afwezigheid van andere leiders zoals Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku is het aan hem om die rol over te nemen. Tielemans heeft de kwaliteiten en de persoonlijkheid om de toekomstige leider van de Rode Duivels te worden.

Kapitein

Door de afwezigheid van Eden Hazard, Jan Vertonghen of zelfs Toby Alderweireld moet Roberto Martinez op zoek naar een aanvoerder. En logischerwijs zette de Spanjaard zijn zinnen op Youri Tielemans. Op 24-jarige leeftijd acht hij hem klaar om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen. "Het is niet per se de beste speler die de aanvoerdersband draagt. Maar het is een symbolische rol, van leider, van ambassadeur. Hij verdient het voor wat hij heeft laten zien in het nationale team met zijn gedrag en zijn prestaties", vertelde Martinez op een persconferentie bij de bekendmaking van zijn selectie.

Tielemans heeft 47 interlands achter zijn naam staan en voldeed nog net aan de criteria van de bondscoach, geen spelers met meer dan 50 interlands, om opgeroepen te worden voor de matchen tegen Ierland en Burkina Faso. Het is nu aan de ex-speler van Anderlecht om zijn teamgenoten op het veld te begeleiden door het goede voorbeeld te geven en een voorbeeldige mentaliteit te tonen.

Zoals Eden Hazard

Youri Tielemans zal op 24-jarige leeftijd daarom voor het eerst de aanvoerdersband dragen. Dit is dezelfde leeftijd als Eden Hazard toen hij Vincent Kompany verving in deze o zo belangrijke rol. We kunnen ons echter voorstellen dat wanneer de speler van Real Madrid terugkeert, Tielemans hem de band teruggeeft. Maar voor de toekomst is het een belangrijke test.

Tielemans weet wat het is om aanvoerder te zijn. Bij Anderlecht droeg hij op 19-jarige leeftijd de aanvoerdersband en bij Leicester City was hij dat ook al eens sporadisch. Het is een bewijs dat hij leiderskwaliteiten heeft. Uiteraard is het nog altijd het belangrijkste wat je op het veld presteert en Tielemans moet dan ook vooral spreken met de voeten en België naar de overwinning leiden tegen Ierland en Burkina Faso.

Volg de wedstrijden van de Rode Duivels tegen Ierland en Burkina Faso op VTM, nu zaterdag 26 maart (17u30) en maandag 29 maart (20u25), of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top