Een ijzersterke Davy Roef draait Anderlecht een stevige loer

Jupiler Pro League | De 32ste speeldag van de Jupiler Pro League ligt achter de rug. Zoals elke maandag trakteert Pickx Sports je op de man, het doelpunt en het cijfer van het afgelopen voetbalweekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De man van het weekend: Davy Roef

AA Gent spaart niemand. De Buffalo’s wonnen met 1-0 van Anderlecht en daardoor boekten ze een 21 op 21. De zege tegen de Brusselaars was gevleid en hadden ze vooral te danken aan doelman Davy Roef. De keeper wist met enkele knappe reddingen Anderlecht van de 0-1 te houden. Aan de overzijde scoorde Tarik Tissoudali uit de enige kans voor AA Gent. Door deze zege klimt AA Gent naar de vierde plaats, waar het met gelijke punten staat met Anderlecht. Gent won echter meer wedstrijden en daardoor staat RSCA vijfde. Het worden nog twee spannende wedstrijden in de reguliere competitie.

Het doelpunt van het weekend: Selim Amallah

Er viel dit weekend weer te genieten van enkele zeer mooie doelpunten, maar de treffer van Selim Amallah tegen KV Kortrijk stak er toch bovenuit. Standard moest na de nederlaag tegen Seraing punten halen op het veld van Kortrijk. Het was zeker geen hoogstaande partij, maar Amallah wist – na knap doorzetten van Mathieu Cafaro – op bijzonder fraaie wijze zijn derde doelpunt van het seizoen te scoren. De Marokkaanse aanvallende middenvelder kreeg het leer aangespeeld in het strafschopgebied en met een subtiel lobje liet hij doelman Marko Ilicic kansloos. Een knap doelpunt en Standard was zo mathematisch gered.

Het cijfer van het weekend: 5

Union SG heeft na 32 speeldagen nog 5 punten voorsprong op nummer twee Club Brugge. De Brusselaars verloren afgelopen vrijdag punten tegen KV Oostende. Begin februari hadden ze nog tien punten voorsprong, maar de laatste weken verloren de troepen van Felice Mazzu stilaan meer en meer punten. Club Brugge won zes keer op rij en sloop dichterbij. De play-offs beloven nu al bijzonder spannend te worden.

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top