Jubileumeditie 'De Mol' start verrassend

Films | De jubileumeditie van ‘De Mol’ is gisterenavond afgetrapt met een primeur: voor de allereerste keer is een kandidaat uit een vorig seizoen uit de as herrezen. Maakt dat van hem meteen een verdachte of net niet? Proximus blikt wekelijks terug op de grootste mollenstreken en de hoofdverdachten.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De tiende jaargang van ‘De Mol’ werd afgetrapt op een eerder vertrouwde manier. Enkele kandidaten moeten opdrachten vervullen om anderen te bevrijden, om op tijd en hopelijk met zo veel mogelijk kandidaten op het jubileumfeest te geraken. De opdrachten waren niet nieuw. “De geschiedenis herhaalt zich, of net niet?” was het mantra van Gilles De Coster. De grootste verrassing was de eregast: Jens, de kandidaat die vorig jaar al uitgeschakeld werd voor de groep naar de Moezelstreek vertrok, was met een smoesje naar Lanzarote gebracht en kreeg nog eens de kans om deel te nemen aan de reis van zijn leven. Toen de opdracht om hem te bevrijden uit zijn taxi mislukte, vreesden we even dat hij alweer tijdens de eerste opdracht naar huis zou moeten, maar neen: dit jaar kan hij echt tonen wat hij waard is.

Die koekoeksklok die hij vorig jaar kreeg van Gilles, bleek ook nog eens van groot belang te zijn. Er zat namelijk al de hele tijd een vrijstelling in, en die konden de andere kandidaten nu ook bemachtigen. De groep sprak af dat ze Jens de vrijstelling gunden, maar toen puntje bij paaltje kwam, koos Uma toch voor zichzelf.

Mollenstreken en verdachten

Als de vrijstelling bij Jens was gebleven, dan was de inzet van de opdracht verdriedubbeld. Goed gemold van Uma, zou je dus kunnen denken. Maar dan begonnen haar medekandidaten van de stelten te vallen en vragen fout te beantwoorden, waardoor de opdracht uiteindelijk toch niets opleverde. Uma zat er trouwens ook flink naast met het antwoord op haar persoonlijke vraag. Zou een godsdienstleerkracht niet moeten weten wie de evangelisten zijn?

Nele maakte ook de egoïstische keuze toen ze dacht dat ze een vrijstelling kon bemachtigen, waardoor ze haar drie medekandidaten – en het geld dat ze waard waren – in de eerste opdracht links liet liggen. In de opdracht met de balonnen in het cactusparcours leek ze haar geblinddoekte medekandidaten dan weer heel slecht aan te sturen. En in de laatste opdracht struikelde ze waardoor zij al zeker geen geld kon opbrengen. Mollenstreken, of hebben we hier met een nieuwe Philip te maken?

Omdat Jens zogezegd niet wist dat hij weer zou deelnemen, zou je kunnen denken dat hij de mol niet kan zijn. Maar is dat wel juist? Wist hij echt niet dat hij naar Lanzarote zou gaan? Hij stelde wel heel weinig vragen toen de luchtvaartmaatschappij hem een tussenstop aanbood die zijn reis ettelijke duizenden kilometers langer zou maken. Maar dan gooide hij zich wel vol enthousiasme op de opdrachten. Houdt hij zich nog gedeisd of is hij echt niet de mol?

Bekijk ‘De Mol’ op maandag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil.

De beste meme

Elk jaar is Twitter de place to be voor de beste memes met screenshots uit ‘De Mol’. De grootste fans van het programma vinden humor in elk detail. Dit is onze favoriete meme van de eerste aflevering.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top