Situatie in 1B na speeldag 25: kampioen, barragist én degradant gekend op volgende speeldag?

Sport | De 25e speeldag heeft Virton en Waasland-Beveren aangeduid als verliezers van het weekend. Voor Westerlo en RWDM ziet het er alweer wat beter uit terwijl Lierse Kempenzonen definitief gered is en Lommel SK zo goed als zeker mag mikken op een verlengd verblijf in 1B.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In de strijd om de titel kon RWDM verhinderen dat KVC Westerlo zondagavond in eigen huis de titel pakte. Beide teams wonnen hun match en blijven zo op zeven punten van elkaar. Op de volgende speeldag (begin april) komt Westerlo eerst aan zet en kan het kampioen spelen als het zelf wint op het veld van Lommel. Als de leider gelijkspeelt of verliest, dan is het daags nadien kampioen als RWDM niet wint van Deinze. Als Westerlo verliest en RWDM speelt gelijk, dan kunnen de Brusselaars nog op gelijke hoogte komen, maar dan is Westerlo toch al kampioen op basis van het aantal gewonnen matchen.

Westerlo wint = titel.
Westerlo speelt gelijk of verliest = titel als RWDM niét wint.

Maar de Brusselaars zullen zelf wel meer bezig zijn met de strijd om de barrages. Want daarin kunnen zij dan weer als grote winnaar uit de komende speeldag komen. Zo mogen ze al vieren als Waasland-Beveren vrijdag verliest bij Lierse Kempenzonen. Bij een gelijkspel of winst van de Waaslanders, moet RWDM zondag op het veld van Deinze minstens even goed doen. Deinze kan zelf ook nog op gelijke hoogte komen van RWDM, maar zij gaan sowieso minder gewonnen matchen hebben dan RWDM en zijn dus per definitie uitgeschakeld.

Waasland-Beveren verliest = barrages voor RWDM.
Waasland-Beveren speelt gelijk of wint = barrages voor RWDM als het minstens even goed doet.

En ook de degradatiestrijd kent mogelijk haar ontknoping. Hier komt Lommel eerst aan zet. Als zij minstens een puntje pakken tegen Westerlo, dan is de redding een feit. Als ze verliezen, dan zijn ze afhankelijk van het resultaat van Virton op zondag (thuis tegen Moeskroen). Als de Luxemburgers niet winnen, dan is het pleit beslecht.

Lommel speelt gelijk of wint = degradatie voor Virton.
Lommel verliest = degradatie voor Virton als het zelf niet wint.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top