Ga op spokenjacht met ‘Ghostbusters: Afterlife’ in de Proximus VOD-catalogus

Films | ‘Ghostbusters: Afterlife’ is de vierde film van de beroemde franchise van Jason Reitman. De legendarische Ghostbusters zijn met hun laatste wapenfeit vanaf heden te bewonderen in de Proximus VOD-catalogus!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ruim 37 jaar geleden kwam ‘Ghostbusters’ uit in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van drie ontslagen vrienden, die in de loop van het verhaal nog een vierde lid aan hun groep toevoegen, en met een bijzonder creatief idee komen aandraven. De wetenschappers starten samen immers een bedrijf waardoor mensen hen als Ghostbusters kunnen inhuren om allerlei spoken of geesten te vangen.

Egon Spengler (Harold Ramis), het excentrieke genie van het viertal, vindt technologie uit om geesten en spoken te vangen. De film volgt de vrienden terwijl ze iedereen proberen te overtuigen van het bestaan van geesten, wat niet altijd even makkelijk is. Tot ze plots een demon tegenkomen die de mensheid dreigt uit te roeien.

De film werd geschreven door Dan Akroyd (die Ray Stantz speelt) en Harold Ramis, en geregisseerd door Ivan Reitman. De zoon van de regisseur, Jason Reitman, die al op de set stond toen het origineel werd gemaakt, nam het stokje over van zijn vader en regisseerde 'Ghostbusters: Afterlife'. Nadat een remake van de franchise in 2016 flopte, maakte de regisseur er zijn missie van om zowel zijn vader als fans van de originele film niet teleur te stellen.

Nieuwe generatie

In de nieuwe prent zijn het de kleinkinderen van het viertal uit de eerste film die het stokje overnemen. Finn Wolfhard ('Stranger Things', 'It') en Mckenna Grace ('Captain Marvel') kruipen in de huid van de kleinkinderen van Egon Spengler, die alle oude spokenjachtuitrusting van hun overleden grootvader op een afgelegen boerderij vinden. Zij en hun vrienden ontdekken dat al die protonenpakketten en spookvallen daar met een reden zijn achtergelaten.

'Ghostbusters Afterlife' is een eerbetoon aan de film uit 1984. Er zijn veel elementen uit de eerste film die terugkeren in de versie van 2021, zoals de demonen Zuul en Gozer, de marshmallowman Stay Puft en zelfs de eerste spokenjagers. Harold Ramis is helaas inmiddels overleden en de regisseurs vonden het gepast om de film aan hem op te dragen.

De film uit de jaren tachtig had vooral een komische insteek met slimme grappen, maar in deze moderne remake wordt de nadruk meer op het emotionele gelegd. Dit komt onder meer tot uiting door de vele verwijzingen die worden gemaakt richting de eerste generatie Ghostbusters, wat bij de fans voor heel wat nostalgie zal zorgen. Zij zijn alvast enthousiast over deze prent die veel succesvoller is dan de remake uit 2016.

'Ghostbusters Afterlife' is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top