Dit wist je vast nog niet over 'Liar Liar' met Jim Carrey

Films | Voor velen zit hij nog vers in het geheugen, maar eigenlijk is het vandaag een grote dag voor 'Liar Liar'. De film met Jim Carrey in de hoofdrol viert namelijk zijn 25ste verjaardag. Proximus Pickx onthult vijf feiten die je misschien nog niet wist over de film. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Liar Liar' vertelt het verhaal van Fletcher Reed, een succesvolle advocaat die zijn volledige carrière heeft uitgebouwd dankzij zijn ongeëvenaarde talent om te liegen. Op zijn verjaardag doet zijn vijfjarige zoon Max bij het uitblazen van de kaarsjes een wens: dat zijn vader 24 uur lang geen enkele leugen vertelt. De wens van Max komt uit, waardoor zijn vader in een nogal gênante situatie terechtkomt.

De film is ongetwijfeld een van de bekendste van Jim Carrey en leverde de acteur zijn tweede Golden Globe nominatie op. 

‘Liar Liar’ is nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online.

Robin Williams

Robin Williams had eigenlijk de hoofdrol kunnen spelen in 'Liar, Liar'. Hij besloot het aanbod uiteindelijk af te slaan, maar een jaar later ging hij toch een samenwerking aan met regisseur Tom Shadyac. Williams speelde namelijk de hoofdrol in zijn hitfilm 'Patch Adams' uit 1998. Shadyac regisseerde ook 'Ace Ventura: Pet Detective' in 1994 en 'Bruce Almighty' in 2003, ook met Jim Carrey.

Dr. Evil

Om in 'Liar, Liar' te spelen, sloeg Jim Carrey het aanbod van Mike Myers af om Dr. Evil in 'Austin Powers' te spelen. Oorspronkelijk was Myers niet van plan meer dan één personage te spelen in zijn 'Austin Powers'-films, maar na Carreys vertrek nam hij de rol van Dr. Evil toch maar op zich.

The Twilight Zone

Veel critici hebben erop gewezen dat het plot van 'Liar, Liar' erg lijkt op een aflevering van 'The Twilight Zone' getiteld 'The Whole Truth'. In die aflevering, oorspronkelijk uitgezonden in 1961, steelt een verkoper van tweedehandsauto's de auto van een man. Later komt hij te weten dat de eigenaar van het voertuig verplicht is om altijd de waarheid te vertellen.

Twee personages

Als je de film hebt gezien, is het je misschien niet opgevallen dat Jim Carrey twee verschillende personages speelt. Naast zijn hoofdpersonage, Fletcher Reede, maakt Carrey ook een korte verschijning als Bill, de brandweercommandant, een personage dat hij ook speelde in de jaren 90-sketchserie 'In Living Color'. Hij is op de achtergrond te zien met een walkie-talkie tegen het einde van 'Liar, Liar'.

Extreme vermoeidheid

Het filmen was erg vermoeiend voor Jim Carrey. De Amerikaanse acteur onthulde later namelijk dat hij tijdens de opnames van de film steeds gekkere scènes moest spelen, waardoor hij echt het onderste uit de kan moest halen. "Ik zat in een toestand van constante angst en voelde me alsof ik de hele tijd aan het doordraaien was", zei de acteur in een interview. "Ik ging totaal uitgeput naar huis."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top