De Roeck wuift vragen rond titelstress weg: "Zijn hier oneerlijk behandeld"

Sport | Voor de tweede keer in enkele dagen tijd ging een onmondig Westerlo met 1-0 ten onder op het veld van een ploeg zonder vertrouwen. Toch wil coach Jonas De Roeck niets weten van de beweringen rond eventuele titelstress in het Kuipje.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De coach van de competitieleider zocht eerder naar antwoorden bij enkele beslissingen van de wedstrijdleiding. Vooral de mogelijke penaltyfases rond Foster (eerste helft) en Vetokele (tweede helft) zorgden voor onvrede bij De Roeck.

“Op de tv-beelden was duidelijk te zien dat Lyle werd aangetikt”, zuchtte de Westelse oefenmeester bij Het Nieuwsblad. Waarna hij ook een mogelijke trekfout op Vetokele aanhaalde. "Waarom is er geen VAR? Mijn spelers verdienden dit niet. Het is schandalig dat er geen VAR is in 1B. We verdienden te winnen. Wie iets anders zegt, kent niets van voetbal. We zijn hier oneerlijk behandeld en dat is frustrerend. Dit heeft niets met titelstress te maken. We hadden controle en ik kan niet genoeg benadrukken dat we de kansen lieten liggen.”

Toch vielen die kansen al bij al nog wel op één hand te tellen. Hoewel er een uitblinkersrol was weggelegd voor Liersegoalie Jens Teunckens, trapte Westerlo amper 3x tussen de palen (en 4x buiten het kader). Lierse Kempenzonen had genoeg aan twee pogingen binnen- en twee pogingen buiten het kader om de zege te pakken.

Westerlo was wel bijna 80% van de wedstrijd in balbezit en passte maarliefst 719x over en 't weer. Lierse Kempenzonen gaf amper 198 passes (maar won dus wel).

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top