ESL Benelux: de favorieten bevestigen hun status

Esports | Niet verrassend waren het eClub Brugge en Project Eversio die maandagavond de play-off promotiewedstrijden van de Spring Split 2021 gewonnen hebben. Beide teams hebben dus hun deelname aan de finales verzekerd, terwijl Sector One en The Dice binnen veertien dagen een herkansing krijgen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De inzet was hoog maandagavond, in de derde groepsfase van het ESL Benelux Proximus Championship. De winnaars van de twee wedstrijden van deze week worden rechtstreeks naar de play-off bracket gestuurd. Aan de andere kant krijgen de twee verliezers over twee weken een laatste kans om zich te kwalificeren, tegen de winnaars van de play-off wedstrijden.

De avond begon met de wedstrijd tussen eClub Brugge en de Franse organisatie TheDiceFR. Het team uit Brugge won op Inferno, de eerste map van de partij, dankzij een goed uitgevoerde verdediging waardoor ze snel vertrouwen konden winnen… Misschien zelfs een beetje te veel. Op de tweede map, Vertigo, kwam TheDiceFR goed terug. Zowel in de aanval als in de verdediging leken de spelers van TheDice geen moeite te hebben om het spel van de Bruggelingen te lezen. De Fransen klopten hen met 16-12.

Alles werd dus beslist op Nuke, de laatste map. Met vijf punten achterstand herstelden de Bruggelingen zich snel, door 13 punten op rij te scoren. Ze hadden nog drie korte rondes nodig om de wedstrijd af te sluiten. Die taak werd in een mum van tijd volbracht door de titelverdediger, die uiteindelijk won met een score van 16-10.

© ESL Benelux

De avond werd voortgezet met de ontmoeting tussen Sector One en Project Eversio, de ongelukkige finalist van het wintersegment. Zoals verwacht, kantelde de wedstrijd snel in het voordeel van die laatste. De vossen hebben zich echter goed verweerd op Mirage en scoorden zelfs veertien punten voordat ze werden teruggefloten. Maar terwijl Project Eversio de eerste map met een nipte score won, zorgde de tweede map voor een ander scenario.

Op Vertigo stortte Sector One volledig in, tegen een heel gemotiveerd Project Eversio. De vossen scoorden amper drie punten in de verdediging, waardoor hun tegenstanders in de tweede helft vrij spel hadden. Project Eversio won met een duidelijke 16-4.

© ESL Benelux

We kennen nu de namen van de eerste twee gekwalificeerden voor de play-offs! Het is geen verrassing dat de finalisten van vorig seizoen ook in deze split niet hebben teleurgesteld. Sector One en TheDice zullen nog veel werk moeten verzetten om zich te kwalificeren. Het is nu wachten op de resultaten van de wedstrijden van maandag, tussen KVM Esports en de Belgian Koalas, en tussen Join The Force en LowLandLions, om erachter te komen welke teams hen in de laatste wedstrijden van de groepsfase zullen ontmoeten. Er is geen ruimte voor fouten: de winnaar gaat rechtstreeks naar de final bracket, de verliezer gaat naar huis.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top