En Vogue viert 30 jaar ‘Funky Divas’ met een hernieuwde versie

Muziek | Dertig jaar geleden werd de cult-popsong 'My Lovin' (You're Never Gonna Get It)' uitgebracht door de Amerikaanse meidengroep En Vogue. Het nummer stond op het tweede album van de band, 'Funky Divas', en scoorde meteen na de release goed in de hitlijsten. Om de verjaardag van het album en de single te vieren, worden fans verwend met een geremasterde versie! Proximus Pickx vertelt je alles wat je moet weten over de wereldhit. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je aan En Vogue denkt, denk je meteen aan pop, soul, funk en r&b. Terry Ellis, Dawn Robinson, Cindy Herron en Maxine Jones zijn dankzij meidengroep ware iconen van de jaren 90 geworden. Zij zijn bijvoorbeeld de meest bekroonde vrouwelijke groep bij de MTV Music Awards met niet minder dan zeven titels. 

Hun verhaal begon toen de vier dames het producersduo Denzil Foster en Thomas McElroy ontmoetten. Girlbands waren in die periode een grote trend en de sterke stemmen van de zangeressen pasten meteen samen: En Vogue was geboren!

Hun allereerste album, 'Born to Sing', was al een internationaal succes. Vooral het nummer 'Hold On' werd een gigantische hit. Maar het was met hun tweede album, 'Funky Divas', dat En Vogue echt geschiedenis schreef en zichzelf voor eens en altijd op de kaart zette in de muziekwereld. 

Remasterd album én tournee

'Funky Divas' werd uitgebracht in 1992, opnieuw onder leiding van Denzil Foster en Thomas McElroy. Een van de nummers op het album was 'My Lovin' (You're Never Gonna Get It)', de leadsingle die werd gebruikt om de release aan te kondigen. Het bevat een sample van James Browns gitaarriff op 'The Playback'. 

Het nummer heeft alle ingrediënten van de perfecte jaren 90-hit: sterke vrouwelijke stemmen, een herkenbare slogan, perfecte harmonieën en een brutaal urban kantje. De track stond dus niet voor niets twee weken aan de top van de Amerikaanse hitlijsten, waardoor het tweede album van En Vogue een internationaal succes werd. 

Op 25 maart viert de band de 30e verjaardag van dit succesvolle album door een geremasterde en onuitgebrachte versie uit te brengen! Voor de allereerste keer zullen de nummers digitaal worden geremixt. De clips bij hun hits zullen ook in kwaliteit worden verhoogd om high definition te bereiken. En alsof dat nog niet genoeg was, gaat het viertal ook weer op tournee met andere iconische 90's bands. Er is geen twijfel mogelijk, nostalgie staat op de agenda. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top