Heeft Schreuder gelijk om Noa Lang op de bank van Club Brugge te plaatsen?

Sport | Noa Lang moest tegen KV Oostende 80 minuten lang toekijken vanaf de bank. De Nederlander zat op de bank vanwege mindere prestaties en moest ook de gevolgen dragen van zijn gedrag. Alfred Schreuder spaart Lang zeker niet.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Noa Lang zit in een moeilijke periode bij Club Brugge. Zijn prestaties zijn al een tijdje minder goed en trainer Alfred Schreuder zette hem tegen de kustploeg op de bank. Lang betaalde het gelag voor zijn reactie van een week voordien. Toen werd hij na een uur vervangen tegen Seraing. Lang was duidelijk niet tevreden met die wissel en hij liet zijn ongenoegen merken en liep meteen naar de kleedkamer. "Het is echt jammer en onnodig. De avond was heel mooi, het had niet mogen gebeuren", reageerde Schreuder na afloop van de partij die met 0-5 werd gewonnen.

Mindere prestaties

Sinds het begin van het kalenderjaar gaat het minder goed met Noa Lang. Met slechts twee assists in acht wedstrijden brengt de ex-speler van Ajax niet meer wat van hem mag worden verwacht. Schreuder zette hem op de bank tegen Oostende en ook tegen Racing Genk zal hij wellicht tevreden moeten zijn met een plaats op de bank. De coach geeft hem een duidelijk signaal en laat hiermee verstaan dat niemand onaantastbaar is, vraag dat maar aan Ruud Vormer.

Club Brugge is inzake prestaties goed bezig, waardoor er minder ophef is rondom het bankzittersstatuut van Lang. De Nederlandse international heeft de nodige concurrentie en momenteel moet hij zijn meerdere erkennen in zijn concurrenten in de aanval.

Adamyan in vorm

Winteraanwinst Sargis Adamyan is immers goed op dreef en hij wist tegen KV Oostende twee keer te scoren, waardoor Lang wellicht nog even langer op de bank zal zitten. Bovendien was zijn verstandhouding met Charles De Ketelaere bijzonder goed. Als de Armeniër op deze manier verder blijft spelen, zal het voor Lang moeilijk worden om weer een basisplaats te kunnen claimen.

"De ploeg gaat voor het individu", zei de coach van Club Brugge. Moeten we ons zorgen maken over de toekomst van Lang? Schreuder betreurde het dat zijn speler niet scoorde tegen Oostende, want "toen hij in de wedstrijd kwam deed hij precies wat hem werd gevraagd", aldus Schreuder. Als Lang kan terugknokken, zal hem dat alleen maar helpen in het verdere verloop van zijn carrière.

Volg de Jupiler Pro League, met zondag 20 maart om 13u het treffen tussen Club Brugge en KRC Genk, het hele seizoen lang dankzij de zenders van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus Pickx.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top