Sandra Oh en Jodie Comer keren terug voor het laatste seizoen van 'Killing Eve'

Series | Nu het vierde en laatste seizoen van de populaire reeks van BBC America uit is, blikt Proximus Pickx terug op de chemie die de twee actrices bindt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 'Killing Eve' volgen we een MI5-onderzoeker, Eve Polastri genaamd. Deze gedesillusioneerde Britse agent met een ongebruikelijk gevoel voor humor, vertolkt door Sandra Oh (de beroemde Cristina Yang in 'Grey's Anatomy'), speurt naar de dader van een reeks misdaden die in verschillende landen zijn gepleegd. Door haar onhandigheid en een zware professionele fout wordt Eve uit haar team gezet. Desondanks zet Eve haar onderzoek voort. Ze raakt geobsedeerd door het opsporen van de mysterieuze moordenaar, van wie ze om specifieke redenen vermoedt dat het een vrouw is. 

Al gauw komt Polastri te weten dat de psychopathische moordenaar Villanelle heet. Dit personage wordt vertolkt door actrice Jodie Comer en wordt voorgesteld als een veeltalige, onverschrokken en verleidelijke vrouw. Het enige wat we weten is dat Villanelle werkt voor een baas die Russisch spreekt. Ze is een meedogenloze killer en kan op commando iemand uitschakelen, puur voor het plezier. Villanelle is harteloos en ze heeft meer dan één wapen in petto om haar kwaadaardige doelen te bereiken.

Twee bijzondere actrices

Wat deze reeks zo succesvol maakt, is niet alleen het sublieme scenario van Phoebe Waller-Bridge, maar ook de chemie tussen de twee hoofdrolspelers: Sandra Oh en Jodie Comer. Om deze bijzonder nauwe relatie op het scherm weer te geven, houden de twee actrices ook buiten de set er een hartelijke vriendschap op na. Sandra Oh heeft haar vriendschap met Jodie Comer beschreven als "diep". Ze zegt dat ze "elkaar volledig vertrouwen". Ze noemt het vermogen van Comer om met verschillende accenten te praten "verbluffend". "Jodie heeft een geweldige uitspraak. Ze is enorm getalenteerd", verklaart ze. "Als je hoort hoe ze praat buiten de opnames, sta je werkelijk versteld."

Bekijk hier alvast een trailer van het vierde seizoen:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top