Orée kan zich tegen Beerschot geen misstap meer veroorloven

Sport |

Aanstaande zondag ontvangt Beerschot het Brusselse Royal Orée, voor een interessant duel op de zestiende speeldag in de ION Hockey League. Voor de Brusselaars een kans om een negatieve reeks om te buigen en weer de vertrouwde rol van onruststoker in de top van het klassement op te nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zeven nederlagen in acht wedstrijden. Neen, vrolijk word je daar niet van. Het is de trieste balans van Orée sinds eind oktober. Nochtans was de club uit Sint-Pieters-Woluwe sterk begonnen aan de competitie, met slechts één nederlaag -tegen buur Léopold- in haar eerste zeven wedstrijden van het seizoen. Maar alles veranderde met de nederlaag op Braxgata, waarna de neergang werd ingezet. Enkel een succesje tegen Antwerp, de rode lantaarn in de competitie, kon even voor een lichtpunt zorgen in de voorbije wintermaanden.

Zij die dachten dat daarmee de trein weer vetrokken was voor Orée kwamen bedrogen uit. Sinds de winterstop zit de Brusselse club aan drie nederlagen in drie wedstrijden. Donderdag werden ze in eigen huis nog vernederd door Gantoise: aan de rust leidden de bezoekers al met 1-4 en na de pauze ging het kat-en-muisspelletje gewoon verder. Resultaat: 1-7. De vijfde keer ook in acht wedstrijden dat John-John Dohmen -eindelijk terug uit blessure- en ploegmaats meer dan vijf tegendoelpunten slikten.

Voor ademruimte zorgen

Zo staat Orée voorlopig op een teleurstellende achtste plaats in het klassement van ION Hockey League. Op vier punten van een plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. Maar, en dat is minder prettig nieuws, ook op amper drie punten van de plaatsen die degradatiegevaar inhouden. Ter herinnering: de tiende plaats in de reguliere competitie moet aan de bak in een barrageduel tegen de derde uit Divisie 1.  

Een situatie die de halve finalisten van vorig seizoen helemaal niet zagen aankomen, te meer omdat ze enkele maanden geleden nog bovenaan de rangschikking prijkten. Een zege tegen Beerschot, elfde in de stand, is dus een must om wat ademruimte te creëren en weer de top 4 te viseren. Een makkie wordt het alleszins niet voor Orée, want Beerschot zit in volle degradatiestrijd en zal de Brusselaars allerminst cadeaus geven.

Volg de ION Hockey League op de voet dankzij Proximus. Op zondag 13 maart kan je de wedstrijd tussen Orée en Beerschot vanaf 12u20 bekijken op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top