Dit toernooi in Brussel mengt voetbal en FIFA

eFoot | Een speciaal voor voetballiefhebbers ontworpen toernooi dat sport en esport combineert, met 1000 euro op het spel? Dat is het nieuwste idee van de organisatie EGO, in samenwerking met de FitFive gyms. We leggen alles hieronder uit.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit artikel is gericht aan alle voetbalfans, in het echt of virtueel! Brussel is binnenkort de gaststad voor een zeldzaam initiatief dat sport en esports binnen dezelfde competitie combineert.

Op initiatief van EGO, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de organisatie van esportscompetities, wordt op 2 april in de zaalvoetbalhallen van FitFive inVorst een competitie gehouden die voetbal en FIFA 22 samenbrengt. Als tegen die tijd alle 16 slots gevuld zijn, zal een cash prize van 1.000 euro worden toegekend aan de beste teams.

Het evenement staat open voor iedereen, met een paar voorwaarden. Om je in te schrijven, moet je een team van maximaal acht spelers samenstellen en een bedrag van 160 euro per groep betalen. Hoewel het voetbaltoernooi met vijf spelers van elk team op het veld doorgaat, zullen slechts twee leden van elk team de FIFA-wedstrijden spelen. De FIFA-fans staan dus wedstrijden met twee spelers te wachten.

FIFA-pro’s zijn aanwezig

Het evenement is dus open voor iedereen, maar verschillende bekende FIFA-spelers uit de Belgische scene hebben zich al voor de wedstrijd ingeschreven. Inderdaad, Zak Bentato van Anderlecht zal zich bij het gezelschap voegen, en ook ShadooW, vertegenwoordiger van Standard. Beiden hebben hun waarde bewezen op FIFA, in het bijzonder in de Proximus eProLeague, maar dan het zal erop aankomen hun waarde te bewijzen met een echte bal aan hun voeten.

Om de inclusie van vrouwen in esportcompetities te ondersteunen, benadrukt de organisatie dat het toernooi voor iedereen toegankelijk is. De deelname van het vrouwenteam van de Molenbeekse club Racing White Daring is al bevestigd.

Op FIFA zullen de deelnemers in vier groepen van vier teams worden verdeeld. Alleen de beste twee ploegen in elke groep gaan door naar de play-offs, waar één nederlaag eliminatie betekent.

Je inschrijven is eenvoudig. DM organisator EGO op Twitter, of ga naar een van de drie FitFive-centra in België.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top