Yeremy Pino: nog maar 19 jaar en al in de geschiedenisboeken van Villarreal

Sport |

Het kan woensdag in de achtste finale van de Champions League tussen Juventus en Villarreal nog alle kanten uitgaan na het gelijkspel in Spanje. Als Villarreal in Turijn passage naar de volgende ronde wil afdwingen, zal het moeten rekenen op Yeremy Pino. En laat die nu net in goede vorm zitten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De vraag is natuurlijk of Pino het ook kan op het Europese niveau. De tiener deed Diego López, tussen de palen bij Espanyol, op 27 februari natuurlijk sterretjes zien maar de verdediging van Juventus is niet die van Espanyol, met alle respect. Een uitzonderlijke prestatie van de winger betekende die avond wel vier doelpunten op 53 minuten tijd.

Onhoudbaar

Die zondag lukte alles voor de jonge Spanjaard. Na een kwartier maakte hij er met een kopbalgoal al meteen 1-0 van. Als een typische ‘fox in the box’ was hij als eerste op de bal na een slecht verwerkte corner. Even voor rust maakte hij de voorgenoemde Diego López helemaal belachelijk, wanneer hij goed volgde op een geloste bal van de doelman. Een perfecte hattrick in alle definities: kopbal, linker- en rechtervoet én dan nog eens zonder ander doelpunt of rust ertussen. De Duitse én de Engelse traditionelen likken hun baard.

Gelukkig voor ons (en ach, een beetje jammer voor de Catalanen die avond) waren de mannen van Unai Emery die avond (good ebening) na de rust nog niet tevreden. Pino zelf maakte in de 53ste minuut zijn vierde van de avond en de match eindigde op 5-1. De tiener werd op die manier wel de jongste speler van The Yellow Submarine die een vierklapper maakte en de op twee na jongste in La Liga. De jongste vinden we terug in 1930, Iraragorri met 17 jaar en 344 dagen, de tweede jongste in 2015: Santi Mina was 19 jaar en 125 dagen oud toen hij er vier inlegde tegen Rayo Vallecano

De Oude Dame

Maar dus, Juventus. Op Europees niveau liet Pino nog niet veel zien dit seizoen maar kan daar tegen de zwartwitten van Allegri verandering in komen? Tijdens de heenwedstrijd thuis liet Emery zijn jonge winger nog maar een minuut invallen. Na de knalprestatie tegen Espanyol, al is die ook alweer bijna drie weken geleden, moet Pino’s positie in de kleedkamer toch al veranderd zijn.

Hoe het ook zij, Juventus is niet aan een topseizoen bezig en Villarreal is onder Emery is altijd gevaarlijk in Europa. Er liggen kansen voor Villarreal, en wie weet liggen ze zelfs op de flank van Pino. Eén ding is zeker, Villarreal gaat nog lang kunnen genieten van zijn godenkind, zij het op het veld, zij het in de portefeuille. Enkele maanden geleden werd zijn contract namelijk nog verlengd tot 2027 en de uitkoopsom op 80 miljoen euro. Kom hem maar halen!

Het programma van de terugwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Champions League:

Woensdag 16 maart

Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live .

Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden in de UEFA Champions League en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 dankzij Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top