Herakles wil absoluut winnen van Antwerp

Sport | De vier ION Heren Hockey League-wedstrijden die afgelopen oktober vanwege de interlandpauze niet konden worden gespeeld, zijn verplaatst naar eind deze week. Vooral Herakles wil met de play-offs in zicht voorkomen dat de ploeg zijn pluimen verliest tegen Antwerp, de rode lantaarn van de competitie.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Herakles valt van de ene Antwerpse derby in de andere... Na het gelijkspel van zondag tegen Beerschot (2-2), dat voorlaatste in het klassement staat, ontvangt Herakles concurrent Antwerp, tweede in de ION Men's Hockey League. De Lierse club, momenteel negende, kan het zich niet langer veroorloven om punten te verspillen aan teams die verder beneden in het klassement staan en die op papier eenvoudig te verslaan zijn.

Het is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar Nico De Kerpel en de zijnen zouden er eens goed aan doen om eindelijk een zege te boeken om niet alleen het vertrouwen terug te winnen maar ook om de afstand met Daring en Beerschot in het klassement te vergroten. De goede reeks die Herakles in oktober begon, lijkt nog ver weg, aangezien de Lierse club maar liefst vier wedstrijden zonder overwinning speelde.

Play-offs

Herakles zal tegen Antwerp absoluut moeten winnen als de ploeg zijn kansen wil behouden om deel te kunnen nemen aan de play-offs en zo te slagen waar ze vorig seizoen nipt faalden. De club kon het toen in de reguliere fase niet beter doen dan de negende plaats en miste de top 8 met amper twee punten.

Gelukkig voor Herakles is Antwerp momenteel niet bepaald de successen aan elkaar aan het rijgen. De ploeg boekte dit seizoen slechts twee overwinningen in veertien wedstrijden en moest een vernederende nederlaag tegen Gent ondergaan (1-11). De twee teams hebben dit seizoen de degens nog niet gekruist, maar hun laatste vijf confrontaties in de afgelopen jaren zijn telkens in het voordeel van Herakles beslecht.

Volg de ION Men's League op de voet dankzij Proximus. Op vrijdag 11 maart kan je de wedstrijd tussen Herakles en Antwerp vanaf 20u15 bekijken op Pickx+ Sports 1, beschikbaar in de optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top