Zanger Arno geëerd in ‘zijn Oostende’ met erehaag en Lifetime Achievement Award

Muziek | Arno Hintjens is (even) terug van weggeweest. Bij de zanger werd pancreaskanker vastgesteld en ondanks de ziekte toonde de Oostendenaar zich de voorbije maanden nog enkele keren in het openbaar. Zo ook dit weekend op het filmfestival van Oostende, waar hij een Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vooraleer hij op het podium zijn prijs in ontvangst mocht nemen, vormden jong en oud een fameuze erehaag om de legendarische zanger te eren. Filmfestival Oostende zet elk jaar uitzonderlijk talent in de kijker met een Lifetime Achievement Award. Eerder kreeg al actrice Sien Eggers een award en ook de Nederlandse broers Alex en Marc van Warmerdam worden nog bekroond. Zondagavond was het de beurt aan Arno Hintjens.

Het is niet de eerste keer dat het Oostendse filmfestival de zanger bekroont voor zijn werk. Hintjens was in 2007 ook de eerste ‘master’ van het festival en kreeg de eerste ster in de Walk of Fame op de Zeedijk. De stad Oostende had haar inwoners en fans van Arno opgeroepen om voor de huldiging van de zanger een erehaag te vormen aan Kinepolis Oostende. Daar kwam dan ook heel wat volk opdagen zondagnamiddag. Een massa fans verzamelde aan de rode loper om Arno te ontvangen op de tonen van zijn muziek.

In Kinepolis nam Arno zijn award in ontvangst en dat zorgde meteen voor een emotioneel moment. "Merci, Merci, no war, nous sommes quand même tous des Européens", sprak Arno onder luid applaus van zijn fans. "En leve de mossels", klonk het nog lachend. Daarna volgde een staande ovatie van de volledige zaal. Na de uitreiking werd de kortfilm 'La vie de Roger' getoond, waar Arno de hoofdrol in vertolkt.

Eresaluut

Arnaud Charles Ernest Hintjens is sinds 1970 actief in de muzieksector en groeide sindsdien uit tot een ware cultheld. Aan de hand van snedige oneliners en opvallende uitspraken baant Hintjens zich een weg door zijn leven vol rock- 'n-roll. De zanger neemt nooit een blad voor de mond, zo ook niet in de laatste weken. Sinds bij hem pancreaskanker werd vastgesteld, lijkt de naar Brussel uitgeweken Oostendenaar vrede te nemen met het leven. Al meermaals liet hij in interviews vallen dat het ‘genoeg’ is geweest. 

Diezelfde visie zien we terug in de verschijningen en concerten van de man in de voorbije periode. Na een radiostilte sinds 2019 besteeg hij in januari opnieuw het podium voor een exclusief concert bij Radio 1. De reacties na het concert waren erg uiteenlopend, maar algemeen werd gesteld dat Arno Hintjens aan zijn ‘afscheidstournee’ was begonnen. Na een emotioneel nummer over zijn moeder vertelde de zanger het volgende: “Mijn moeder is boven…. ‘k gon eur’ misschien één van… Ja, ‘k zal eur gaan bezoeken.” 

Terwijl de voormalige frontman van Freckleface, Tjens Couter en TC Matic nog steeds vol vuur, enthousiasme en passie de microfoon vastneemt, lijken meer en meer mensen in te zien dat het einde van deze legendarische muzikant nakend is. Menig liefhebber van zijn muziek merkt dat het nummer ‘Les yeux de ma mère’ steeds meer op de man zelf van toepassing is.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top