LEC: Team Vitality pakt op de valreep ticket voor play-offs

Nieuws | Team Vitality is het laatste team dat zich kon plaatsen voor de play-offs, tijdens de superweek die het reguliere seizoen afsloot. Het Franse team vervolledigt de lijst van gekwalificeerde teams, bestaande uit Rogue, Fnatic, G2 Esports, Misfits, en EXCEL.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het reguliere seizoen van de LEC, de Europese League of Legends, kwam zondag na acht weken competitie tot een einde. Een seizoen dat eindigde zoals het begon: in een explosieve driedaagse superweek van wedstrijden.

Hoewel Rogue, Fnatic, Misfits en G2 Esports al zeker waren van een plaats in de volgende fase van de competitie, maakten nog een aantal teams kans op een ticket. Voor bovengenoemde ploegen was het een kwestie van zoveel mogelijk overwinningen te verzamelen, om zo hoog mogelijk in de rangschikking te eindigen.

EXCEL kon zaterdagavond een grote stap voorwaarts zetten, dankzij een zege tegen SK Gaming. Nukeduck en zijn teamgenoten verloren vrijdagavond van het G2 Esports van de Belg Raphaël “Targamas” Crabbé, waardoor hun potentiële kwalificatie met 24 uur werd uitgesteld. Maar EXCEL heeft zich alsnog, voor de eerste keer in zijn geschiedenis, geplaatst voor de play-offs.

Daarna werd beslist over het lot van Team Vitality en MAD Lions, de twee teams die nog kans maakten op de allerlaatste plaats. Om zich te kwalificeren moesten de Lions deze week hun drie wedstrijden winnen, en hopen op evenveel nederlagen van de Franse organisatie Team Vitality.

Dat scenario was moeilijk voor te stellen, ondanks de slechte vorm van de bijen sinds het begin van het seizoen. Maar de derde wedstrijd op vrijdag, waarin de twee teams tegen elkaar speelden, deed ons geloven. MAD Lions pakte de zege, en herhaalde zijn prestatie nog eens op zaterdag tegen Astralis. Ondertussen verloor Vitality van G2 Esports. De sterren leken op één lijn te staan voor de Lions om het onmogelijke te bereiken.

Helaas voor hen kon Astralis niet winnen van Team Vitality, met een Perkz die zich waarschijnlijk zorgen maakte dat hij voor het eerst in zijn carrière de play-offs zou missen. Het waren dus de bijen die het laatste play-off ticket bemachtigden.

Er wordt nu een pauze van drie weken voorzien, voor de spelers van de zes teams de competitie mogen voortzetten. Dan volgt een vijf weken durende double-elimination bracket, met als hoogtepunt de grote finale op 10 april. Daarin zullen twee teams strijden om een plaats in de Mid-Season Invitational 2022. Maak je geen zorgen: we werken aan een kort dossier, om je voor te bereiden op deze laatste fase van het lenteseizoen.

Programma van de play-offs:

  • Vrijdag 25 maart, 18u00 : Rogue VS Misfits Gaming
  • Zaterdag 26 maart, 17u00 : FNATIC VS G2 Esports
  • Zondag 27 maart, 17u00 : EXCEL VS Team Vitality

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top