Voor Renan Lodi werpt het werk bij Atletico eindelijk zijn vruchten af

Sport | Ziet Manchester United of Atletico Madrid deze dinsdag hun Champions League-reis eindigen rond 22u45? Het is moeilijk te voorspellen, maar Diego Simeone kan er in elk geval op rekenen dat Renan Lodi in goede vorm is op de linkerflank.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een paar weken geleden deelden Atletico Madrid en Manchester United in het Wanda Metropolitano de punten met een 1-1-gelijkspel. Ondertussen is er niets veranderd voor de terugwedstrijd die deze dinsdag plaatsvindt op Old Trafford. Beide teams staan onder grote druk, want als we kijken naar hun prestaties in La Liga en de Premier League, ziet het er naar uit dat deze twee teams geen hoge ogen zullen gooien in de Champions League.

Renan Lodi zit er middenin

In de heenwedstrijd opende João Félix de score voor de Spanjaarden dankzij de hulp van Renan Lodi. De energieke Braziliaan leverde een paar dagen daarna opnieuw zijn visitekaartje af in een wedstrijd tegen Celta, dat momenteel elfde staat in het klassement van La Liga. De linksbuitenpositie is sindsdien nieuw leven ingeblazen en Diego Simeone heeft zelfs een positie voor hem gecreëerd op zijn tactisch plan. Op de linkerflank is hij de brug tussen Reinildo in de verdediging en Félix in de aanval.

Het moet gezegd worden: voor de 23-jarige Lodi betekent dit succes een herstel van een dipje dat hij de afgelopen twee jaar meemaakte. Hij kwam in juli 2019 aan in Madrid vanuit Paranaense in Brazilië, maar miste zijn debuut omdat hij werd uitgesloten tijdens zijn eerste wedstrijd. Maar dat weerhield hem er niet van om tijdens zijn eerste seizoen 43 wedstrijden te spelen en deel uit te maken van Simeones basiselftal. Commentatoren merkten op dat hij onmisbaar zou worden, maar het zou nog even duren voor dit werkelijkheid werd.

Een harde werker!

Vorig jaar had Lodi wat last van de tactische veranderingen van Simeone maar ook van de goede vorm van Carrasco op de linkerflank. Hij moest dus tweede viool spelen in het Atletico-orkest, maar dat veranderde niets aan zijn werklust en zijn toewijding voor de ploeg. Bovendien scoorde de Braziliaan vorig jaar op het einde van het seizoen een uiterst belangrijk doelpunt, waardoor de club La Liga kon winnen.

Dit seizoen staat Lodi dus opnieuw in het lijstje van favorieten van Simeone, die ondanks de recente komst van Reinildo zijn bewondering voor de Braziliaan niet verbergt. Als hij dit seizoen weer een prominente rol mag spelen bij Atletico, is dat ook dankzij zijn intensieve training en zijn positieve mentaliteit ondanks zijn vele passages op de bank. Bovendien zijn er kapers op de kust: het is geen geheim dat Juventus naar Lodi lonkt om Alex Sandro te vervangen. Maar we zijn er nog niet. De Mancunians zijn in ieder geval gewaarschuwd, Renan Lodi is in vorm!

Het programma van de terugwedstrijden in de achtste finales van de UEFA Champions League:

Dinsdag 15 maart

Woensdag 16 maart
Volg de achtste finales van de Champions League integraal op de zenders van Pickx+ Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Zoals vorige jaren kan je ook nu, samen met je favoriete presentatoren en commentatoren, tegelijkertijd de beste momenten van elke wedstrijd volgen in onze Champions League Multi Live .

Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden in de UEFA Champions League en maak elke speeldag kans op een PlayStation 5 dankzij Pickx Prono.

Proximus biedt tijdens de live-uitzendingen van de UEFA Champions League en het Belgisch voetbal een ‘interactieve’ modus aan in de Pickx-app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze functie ontdek je de ploegopstellingen, de wedstrijdstatistieken en het vormpeil van beide ploegen. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven wanneer jij het maar wilt! Beleef het voetbal als nergens anders en speel je eigen VAR!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top